Pondelok 28. 10. 2024 17:01:08 | Meniny má Dobromila

Oceliari sa budú chcieť revanšovať. Vlci Žilina nastúpia na košický ľad s odhodlaním

Svorka spod Dubňa nezažíva práve ideálnu sériu posledných zápasov. Veľmi aktuálna piatková prehra proti Spišskej Novej Vsi z 25. októbra však môže pôsobiť aj ako motivačné memento pred stretnutím s nebojácnymi Oceliarmi. Vlci Žilina sa na východniarskom ľade stretnú s HC Košice.

Michal Szentivanyi|27. október 2024|10:00:04

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/DOXXBet Vlci Žilina/Daniel Stehlík

Súvisiaci článok
Odveta na východe nevyšla. Spišiaci potvrdili svoju pozíciu lídra a Vlci odchádzajú domov bez bodu
Čítajte viac >

Zápas tímov HC Košice a DOXXBet Vlci Žilina odštartuje v nedeľu 27. októbra o 16:00 hodine. Oceliari sa budú musieť predviesť pred domácim publikom. Prvýkrát však privítajú svorku Vlkov na domácom ľade od ich nástupu do extraligy. Domáci tím si ešte vychutnáva absolútnu výhru nad tímom HK Dukla Trenčín 7:1, zatiaľ čo Vlci sa budú musieť otriasť zo série posledných prehier a zlomiť tento nešťastný trend.

S Košicami si Vlci už raz poradili

Žilinčania však už dobre vedia, že Košice sú zdolateľný súper a bol to práve tím z východu, ktorý spôsobil pozitívny zlom pre Vlkov, keď ich v piatok 27. septembra porazili 2:1 po predĺžení. Táto výhra aj vtedy prišla po dvoch septembrových prehrách s Nitrou a so Spišskou Novou Vsou. Hokejisti spod Dubňa tak môžu aj dnes veriť v pozitívny výsledok a pretrhnutie šnúry prehier.

461327051_1079173730874703_1554669320272958111_n.jpg Zdroj: DOXXBet Vlci Žilina/Daniel Stehlík

Košický súper si tiež všimol, že Vlci nezvíťazili v súboji so Spišskou Novou Vsou, no majú na zreteli aj to, že zverenci Milana Bartoviča, po bojovnom výkone, Spišiakov prestrieľali 27:19. Aj toto je pre východniarov upozornením, že sa nerútia do boja s ľahkým súperom, a to napriek tomu, že Vlci sú v súťaži nováčikom.

„Čaká nás veľmi kvalitný súper a podľa mňa najlepšie organizované mužstvo v súťaži. Presne tak musíme vyzerať v zápase aj my: organizovane, aktívne a zodpovedne po celých 60 minút. Nemôžeme si dovoliť nič vypustiť ani v jednom striedaní. Ideme do zápasu s rovnakým herným plánom ako proti Spišiakom. Myslím si, že sme v hre 5 na 5 boli domácim vyrovnaný súper, ale očakávam, že budeme efektívnejší vo využívaní presiloviek, ak sa k nim dostaneme. Potrebujeme sa v nich presadiť, pretože to je jeden z faktorov, prečo nevieme aj dobre odohrané zápasy premeniť na víťazné,“ povedal pre klubový web Vlkov Žilina tréner Milan Bartovič.

Východniari si všímajú jednotlivých hráčov svorky

„Najproduktívnejším hráčom nováčika je kanadský forvard Nick Jones, ktorý si drží priemer bodu na zápas, keď v 14 zápasoch nazbieral rovnaký počet bodov za 8 gólov a 6 asistencií. O 3 body menej má mladý Kanaďan, draftovaný Montrealom Canadiens, Miguel Tourigny. 22-ročný obranca vlkov v doterajšom priebehu sezóny skóroval 4-krát a pridal aj 7 asistencií. Najproduktívnejšiu trojicu tímu uzatvára s 10 bodmi za 3 góly a 7 asistencií Jarid Lukosevicius," uviedol na svojom webe klub HC Košice.

Tímu DOXXBet Vlci Žilina patrí po 14 zápasoch 9. miesto v tabuľke so ziskom 15 bodov.


Súvisiaci článok
Žilinskí Vlci vítajú nového brankára: Na striedavé štarty sa k nim pripojil Samuel Baroš
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť