Pondelok 28. 10. 2024 18:36:31 | Meniny má Dobromila

Žilinskí Vlci vítajú nového brankára: Na striedavé štarty sa k nim pripojil Samuel Baroš

Tridsaťročný gólman Samuel Baroš sa pripojil k žilinským Vlkom z tímu HC Prešov na striedavé štarty a už absolvoval aj svoj prvý tréning.

Juliana Krčulová|25. október 2024|09:00:07

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/HC Prešov a Vlci Žilina

Súvisiaci článok
Basketbalistky zo Žiliny vyzvali Starú Turú. Víťazstvo im ušlo, no predviedli sympatický výkon
Čítajte viac >

Nová posila pre Vlkov: Samuel Baroš z tímu HC Prešov absolvoval svoj prvý tréning pod Dubňom

Vedenie klubu HC Prešov sa v závere tohtoročnej prípravy dohodlo na spolupráci s bývalým slovenským reprezentantom Samuelom Barošom, ktorý doplnil ich brankársku zostavu po odchode Juraja Hollého na hosťovanie.

„Našu brankársku zostavu pod vedením trénera Rudolfa Jurčenka nakoniec rozšíri Samuel Baroš. Bratislavský rodák opúšťa svoj rodný klub a smeruje na východ Slovenska, kde prijal novú výzvu a dohodol sa na spolupráci s HC Prešov,“ informovali zástupcovia klubu z východu v septembri tohto roka s tým, že Baroš má v tridsiatich rokoch za sebou už bohatú kariéru.

412812590_18402112084014692_3321612935278659296_n-1170x650.jpg Zdroj: presovhockey.com

„V extralige nastúpil v dresoch Slovana Bratislava, Zvolena, Nových Zámkov a Banskej Bystrice do 150 zápasov, ďalšie pridal v druhej najvyššej fínskej súťaži, nadnárodnej ICE Hockey League či v druhej najvyššej českej súťaži. Svojimi výkonmi si niekoľkokrát vyslúžil aj pozvánku do reprezentácie, juniorskej aj seniorskej, zúčastnil sa Nemeckého pohára i ďalších medzinárodných turnajov. V roku 2016 vytvoril s Júliusom Hudáčkom a Branislavom Konrádom slovenský brankársky trojlístok na majstrovstvách sveta v Rusku,“ opísal prešovský klub doterajšie úspechy gólmana z Bratislavy.

„Som veľmi rád, že sa môžem pripojiť k Prešovu pri jeho snažení v novej sezóne. Ambície klubu, jeho kroky a účinkovanie v poslednom roku jasne dokazujú, že sa chce zaradiť k najlepším. Pre športovca je vždy skvelé, keď má príležitosť stať sa súčasťou niečoho väčšieho; prísť do klubu, ktorý nepremýšľa krátkodobo, ale má dlhodobé ambície. Dúfam, že svojimi výkonmi i skúsenosťami pomôžem tímu na ceste nahor. Teším sa na túto novú výzvu a teším sa na Prešov. Verím, že našim fanúšikom v tomto roku prinesieme veľa radosti,“ uviedol pre klubový web po podpise zmluvy Samuel Baroš, ktorý sa teraz pripojil k žilinským Vlkom v rámci striedavých štartov.

Kluby túto informáciu potvrdili aj na svojich sociálnych sieťach. „S tímom absolvoval svoj prvý tréning. Samuel bude k dispozícii min. na 2 najbližšie zápasy,“ priblížili zástupcovia klubu DOXXBet Vlci Žilina s tým, že klub takto reaguje na predĺžené zotavovanie Andreja Košarišťana.


Súvisiaci článok
V ankete neolympijských športov sa zaskvela aj študentka z Kysúc. Jej talent pre bikini fitnes je nespochybniteľný
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť