Pondelok 28. 10. 2024 19:12:51 | Meniny má Dobromila

Na Kysuciach objavili pol milióna nelegálnych cigariet. Vodič chcel orgány zmiasť dvojitou stenou

Príslušníci finančnej správy v rámci akcie s krycím názvom Kaderník zaistili v Kysuckom Lieskovci, v okrese Kysucké Nové Mesto, 500-tisíc kusov cigariet bez označenia platnou slovenskou kontrolnou známkou.

TASR|25. október 2024|16:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Finančná správa a Pavol Zachar

Súvisiaci článok
Finančná správa zhrnula tri kvartály tohto roka. Zadržaných bolo niekoľko miliónov cigariet a tabaku
Čítajte viac >

Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom v piatok 25. októbra informoval hovorca Finančnej správy Slovenskej republiky Daniel Súkup. Nelegálne cigarety zaistili príslušníci Finančnej správy Slovenskej republiky v nákladnom vozidle imatrikulovanom na Slovensku.

Po zastavení nákladného vozidla na odstavnej ploche pri vizuálnej kontrole zistili, že ložný priestor disponuje dvojitou stenou. „Keďže vzniklo podozrenie, že sa v priestore medzi stenami môže nachádzať tovar podliehajúci spotrebným daniam, využili schopnosti služobného psa, ktorý označil priestor medzi kabínou vodiča a ložnou plochou. Za pomoci endoskopu následne zistili, že sú v tomto priestore ukryté kartónové škatule," priblížil Súkup.

Screen Shot 10-25-24 at 03.56 PM.JPG Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Marko Erd

Po odstránení dvojitej steny v škatuliach objavili kartóny spotrebiteľských balení cigariet bez kontrolnej známky. „Celkovo išlo o 2 500 kartónov, čo znamená až 500-tisíc kusov nelegálnych cigariet. Finančný únik na spotrebnej dani v tomto prípade predstavuje sumu 74 432,50 eura," dodal Súkup.

Vodič nákladného auta sa síce bránil tvrdením, že o ničom nevie, ale bol obvinený z trestného činu krátenia dane a poistného a v prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až do výšky troch rokov.


Súvisiaci článok
Kamenný obchod v Žiline obsadila finančná správa: Zaistili falošné repliky známych herných ovládačov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť