Pondelok 28. 10. 2024 18:02:48 | Meniny má Dobromila

Kamenný obchod v Žiline obsadila finančná správa: Zaistili falošné repliky známych herných ovládačov

Ozbrojení príslušníci Kriminálneho úradu Finančnej správy Slovenskej republiky zaistili v Žiline stovky falošných ovládačov k hernej konzole Playstation 4.

Radka Kostánová|25. október 2024|15:00:08

Zdroj: Facebook/Finačná správa

Súvisiaci článok
Finančná správa zhrnula tri kvartály tohto roka. Zadržaných bolo niekoľko miliónov cigariet a tabaku
Čítajte viac >

Zástupcovia finančnej správy na sociálnej sieti informovali, že ozbrojení príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy zaistili falošné ovládače k hernej konzole Playstation 4. Podľa dostupných informácií ich podnikateľ zo Žiliny predával cez svoj e-shop, ale aj v kamennej predajni.

Po príchode do prevádzky objavili príslušníci Kriminálneho úradu v predajni a skladových priestoroch značné množstvo tovaru, ktorý javil známky porušovania práv duševného vlastníctva.

„Celkovo bolo v prevádzke zaistených 622 kusov ovládačov k hernej konzole Playstation 4. Celková škoda bude vyčíslená po vyjadrení zástupcov poškodenej spoločnosti – predpokladá sa, že bude v desiatkach tisícoch eur," priblížili zástupcovia Finačnej správy a dodali, že v prípade dokázania viny hrozí páchateľovi za spáchanie trestného činu trest odňatia slobody až na dva roky.


Súvisiaci článok
Na Liptove odhalili nelegálnu výrobňu cigariet. Príslušníci finančnej správy zachránili 2 milióny eur pre štátny rozpočet
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť