Pondelok 28. 10. 2024 20:24:37 | Meniny má Dobromila

Finančná správa zhrnula tri kvartály tohto roka. Zadržaných bolo niekoľko miliónov cigariet a tabaku

Nelegálny tovar, ktorý pochádza mimo našich hraníc, to je niečo, čomu sa venujú aj pracovníci Finančnej správy Slovenskej republiky. Tá ma za sebou skutočne nabitý rok a v prípade zaistenia nelegálnych cigariet a tabaku sa toho dialo naozaj veľa. Za prvé tri kvartály roka 2024 totiž zaistili milióny takýchto tovarov.

Michal Szentivanyi|24. október 2024|19:30:02

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Súvisiaci článok
Štát odmení záchranné zložky za nasadenie počas povodní. Vyplatí im viac ako 2,2 milióna eur
Čítajte viac >

Finančná správa Slovenskej republiky ponúkla vyhodnotenie uplynulého roka na svojom webe. „Ozbrojení príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy svojou operatívno-pátracou činnosťou napomáhajú k ochrane trhu a spotrebiteľov pred nelegálnymi výrobkami. Za prvé tri kvartály roku 2024 sa im podarilo zachytiť nelegálny tabak a tabakové výrobky s celkovou výškou škody takmer 10,5 milióna eur," skonštatoval úrad.

Sušený tabak rátali na desiatky ton

Príslušníci finančnej správy spresnili, že zachytili takmer 47,5 tony sušeného tabaku, pričom najviac k tomuto množstvu prispeli akcie „Distribútor“ (20,5 tony) a Baranec (viac ako 14 ton). „Výška škody pri zaistenom tabaku dosiahla sumu takmer 6,6 milióna eur," doplnila Finančná správa Slovenskej republiky.

asdasd.jpg Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Finančná správa

Cigarety o počte takmer 25 miliónov kusov

Ani v prípade cigariet to nebolo „chudobné". Toto číslo dosiahlo takmer 25 miliónov kusov. „Najviac ich ozbrojení príslušníci zaistili počas akcie „Cudzinec“ (bezmála 13 miliónov kusov) a Mýval (takmer 4 milióny). Výška škody v prípade cigariet predstavuje sumu 3 865 436 eur," informovali odborníci z úradu finančnej správy.

Pri akciách Kriminálneho úradu Finančnej správy Slovenskej republiky boli zaistené aj vozidlá a stroje, v celkovej hodnote takmer 2 milióny eur. „Okrem osobných áut a dodávok išlo o linky na výrobu cigariet, rezačky a sušičky tabaku, plničky dutiniek, dopravníkové pásy, kompresory aj generátory. Zadržaných bolo 63 podozrivých osôb," uzavrela Finančná správa Slovenskej republiky.


Súvisiaci článok
Platenie faktúr a ohrozenie podvodníkmi. Internetom sa šíri ďalšia hrozba, zameraná je na paušály
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť