Piatok 18. 10. 2024 03:31:09 | Meniny má Lukáš

10 spôsobov, ako si túto jeseň zútulniť domácnosť: Inšpirujte sa a zažiarte

Jeseň je ideálne obdobie na to, aby sa vaša domácnosť zútulnila. Dlhé sychravé dni, dážď a zimu nemá nikto rád. Na to, aby váš dom alebo byt vyzeral ako z jesennej rozprávky, stačí málo. Poďte sa inšpirovať.

Radka Kostánová|10. október 2024|11:30:14

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Vonkajšie aktivity s deťmi v chladnejšom počasí: 5 tipov, ako ich zabaviť
Čítajte viac >

Jesenné dekorácie vykúzlia tú správu atmosféru všade v okolí. Oranžové tekvice, voňavé sviečky, farebné listy a vôňa škorice či jabĺk. Pripravili sme si pre vás 10 spôsobov na to, ako si môžete zútulniť domácnosť.

Vonné sviečky

Základom klasickej atmosféry v jeseni je sviečka, ktorá prevonia celý byt. Na toto obdobie sa perfektne hodí s vôňou škorice, pomaranča, jabĺk alebo tekvicového latte.

Jesenný veniec

Domácnosť vám ozdobí aj jesenný veniec. Ten si môžete zavesiť buď na vchodové dvere alebo na dvere do kuchyne, či ho umiestniť na balkón. Návod na jeho vyrobenie nájdete v NAŠOM ČLÁNKU.

wreath-celebration-accessories-decoration_53876-550207.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Dekoračné tekvice

Jeseň sa spája so škoricou, ale aj s tekvicami. Ak si chcete zútulniť domácnosť, môžete investovať práve do nich. Malé, veľké, plyšové, umelé, živé...Je to len na vás.

Oranžové listy vo váze

Výhody jesennej prechádzky ste už spoznali. Ďalšou výhodou je aj to, že si z takej prechádzky môžete doniesť domov konáriky s oranžovými listami, ktoré vašu chodbu alebo kuchyňu zútulnia.

atrractive-side-view-oranges-metal-basket-vase-table_926838-2479.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Jesenné obliečky

Do spálne alebo detskej izby môžete kúpiť obliečky, ktoré budú mať na sebe jesenný motív. V spálni môžete mať s pestrofarebnými listami alebo tekvicami, no a v detskej izbe môžete mať so zvieratkami v lese.

Tematické hrnčeky

Kuchyňu môžete dozdobiť aj tematickými hrnčekmi na kávu. Vybrať si môžete v tvare tekvice alebo siahnuť po obyčajnom tvare s obrázkom tekvice či opadaných listov.

charming-wooden-table-with-pumpkin-mug-wheat-ears-perfect-creative-text-design-space_209190-261271.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Girlanda z listov

Pri listoch ešte zostaneme. Do chodby môžete dať girlandu z listov, ktoré natrháte na prechádzke a doma ich navlečiete na špagát. Je to rýchle, lacné a pekné.

Postavičky z gaštanov

Pokiaľ máte doma malé deti, detskú izbu zútulnia aj výrobky z gaštanov. Rôzne zvieratká, postavičky, tvary alebo len dekoračná miska s plodami jesene.

Vôňa domáceho koláča

Nič nezútulní domov tak, ako vôňa jesenného koláča. Na víkend si môžete pripraviť jablkový mrežovník, škoricové hniezda alebo pumpkin pie, ktorý je tradičný najmä v Amerike.

high-view-delicious-golden-pie-tea_23-2148656401.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Nálepky na stenu

Poslednou možnosťou, akou môžete do vašej domácnosti priniesť trochu jesene, sú tematické nálepky na stenu. Vyzdobte si toaletu alebo chodbu nalepenými tekvicami, stromom alebo opadanými listami.


Súvisiaci článok
Nechajte si príjemne okoreniť jesenné večery. Tieto netradičné nápoje si viete pripraviť aj doma
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť