Sobota 05. 10. 2024 11:18:32 | Meniny má Viera

Darujte svojmu príbytku jesenný kabát. Tento veniec dokáže skrášliť vaše vchodové dvere

Zaujíma vás, ako vyrobiť jesenný veniec? Mnohí poznajú len zimný variant, no vedzte, že existuje aj výzdoba na ročné obdobie, ktoré zime predchádza. Keď pripravujeme naše domovy na novú sezónu, výroba vlastného venca na dvere je skvelý spôsob, ako byť kreatívny so sezónnym lístím a spríjemniť si tak jedny z posledných mesiacov roka.

Michal Szentivanyi|29. september 2024|16:59:07

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Jesenný výlet do prírody a pútavá aktivita pre deti. Zber gaštanov je tu, v Žiline striehnite na tieto miesta
Čítajte viac >

O tom, ako by ste mali postupovať pri výrobe jesenného venca na dvere, informoval portál housebeautiful.com. Aj keď je k dispozícii množstvo krásnych jesenných vencov, ktoré si môžete jednoducho kúpiť, výroba vlastných je skvelý spôsob, ako ušetriť peniaze a dobre využiť náhodné veci z domácnosti.

Čo budete potrebovať?

  • nožnice
  • listy a stonky kvetov
  • kvetinársky drôt (môžete použiť aj tavnú lepiacu pištoľ)
  • stuhu alebo špagát
  • prsteň na veniec (drôt alebo vínna réva
  • mach alebo inú voliteľnú vec, ktorá charakterizuje jeseň

2341.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Krok číslo 1 - pripravte si všetky potrebné veci

Či už je to eukalyptus, rozmarín, trávy, hortenzie, hlávky maku, sušené kvety alebo ruže... Všetky tieto veci sú skvelé možnosti pre jesenný veniec. Môžete tiež zvážiť opadané lístie alebo lístie z prechádzky v lese. Potrebné predmety by ste si mali vopred pripraviť na pracovnom stole, kde budete veniec tvoriť.

Krok číslo 2 - kreovanie kostry venca

Ďalší krok je veľmi dôležitý, pretože nastal čas pripraviť si veniec a stonky. Ak používate mach, začnite ho pevne omotávať drôtom okolo prstenca venca, pričom medzi každým očkom nechajte medzery asi 4 centimetre. Odstrihnite drôt a zmotajte konce dokopy.

Stonky si následne odrežte na dĺžku asi 8 až 15 centimetrov. Položte ich do skupín po dvoch až troch stonkách, kolísavo nadol. Prvky potom esteticky ležia mierne pod sebou.

43589.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Krok číslo 3 - aranžovanie

Posledným a najzábavnejším krokom je aranžovanie. Zhromaždite malé zväzky listov a položte ich diagonálne cez prstenec venca. Dbajte na to, aby ste konce pevne pripevnili k vencu drôtom. Je to podstatné aj preto, aby nič nespadlo. Následne nechajte voľný priechod vašej fantázii a v smere hodinových ručičiek (alebo naopak) pokračujte v práci. Poslednú časť stoniek zastrčte pod tie predchádzajúce.

Na záver môžete pridať všetky sušené kvety a listy, ktoré máte v zásobe. Kvety sa dajú jednoducho vložiť do machu a sú ideálne na rozjasnenie a vyplnenie akýchkoľvek medzier v kompozícii. Jedným z posledných krokov je zapracovanie závesnej stuhy alebo špagátu, aby mal veniec na čom visieť.

Ak ste aspoň sčasti postupovali podľa týchto krokov, tak váš veniec je hotový a môžete si ním vyzdobiť vchodové dvere.


Súvisiaci článok
Jesenné nechty: Nechajte sa inšpirovať a vyskúšajte niečo nové!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť