Štvrtok 19. 09. 2024 14:58:48 | Meniny má Konštantín

Jeseň plná kaprov: Rybárske organizácie na Slovensku dostanú viac ako 350 ton násady

Slovenský rybársky zväz - Rada Žilina začne s distribúciou jesennej násady kapra pre mestské a miestne rybárske organizácie na Slovensku začiatkom októbra.

TASR|18. september 2024|17:30:14

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/TASR/Oliver Ondráš a Miroslav Košírer

Súvisiaci článok
Radnica predpokladala, že s obnovou podchodu pod Rondlom skončí na prahu jesene. Čo ich zbrzdilo?
Čítajte viac >

Rybárskym organizáciám dodajú 325 500 kilogramov kaprov. Tlačovú agentúru Slovenskej republiky o tom informoval vedúci odboru výroby násad Slovenského rybárskeho zväzu - Rady Ján Gulas.

„S distribúciou začíname v piatok 4. októbra pre zníženie rizika záplav a z dôvodu možného výrazného oteplenia, ktoré mesiac september často prináša. Celkové zarybnenie kaprom predstavuje 567 800 kilogramov, z čoho 352 500 kilogramov kapra skončí v revíroch základných organizácií, zvyšné ryby pôjdu do revírov Rady Slovenského rybárskeho zväzu," doplnil Gulas.

4-166355431ec23c4cbbd481c0e085deb45974fe70.jpg Ilustračné foto. Zdroj: TASR/Roman Hanc

Ako dodal, Slovenský rybársky zväz je najväčším chovateľom rýb na Slovensku aj najväčším dodávateľom násad. Mestské a miestne organizácie môžu nakupovať násady aj od iných chovateľov na Slovensku, niektoré organizácie na západe a juhu Slovenska odoberajú násady aj z Čiech a Maďarska.

V súvislosti s katastrofálnymi záplavami v Českej republike došlo v niektorých prípadoch k výpadku dodávok násady pre slovenských odberateľov. Slovenský rybársky zväz - Rada je podľa Gulasa schopná výpadky doplniť.

„Slovenský rybársky zväz - Rada vzhľadom na zvýšenú produkciu v roku 2024 dokáže pokryť všetky požiadavky základných organizácií aj v prípade, že doobjednajú násady kapra na poslednú chvíľu. Vzhľadom na fakt, že s výlovmi začíname až začiatkom mesiaca október, stále prijímame mimoriadne objednávky," uzavrel Gulas.


Súvisiaci článok
100 stavieb Žilinského kraja: Budova Múzea Čierny orol v Liptovskom Mikuláši
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť