Štvrtok 19. 09. 2024 10:14:39 | Meniny má Konštantín

Mladík s plynovým revolverom ukradol z herne 1 300 eur: Súd ho poslal za mreže

Dvadsaťosemročný Filip zo Staškova sa postavil pred súd v Čadci, aby čelil obvineniu z lúpežného prepadnutia, za ktoré mu hrozilo minimálne sedem rokov väzenia. Prípad, ktorý sa odohral v čadčianskej herni, kde Filip, maskovaný a ozbrojený plynovým revolverom, ukradol viac než 1 300 eur, bol už viackrát odložený.

Juliana Krčulová|11. september 2024|17:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Jankovská na žilinskom súde ku kauze Fatima chýbala. Zradilo ju vraj zdravie, medzitým vypovedal Janíček
Čítajte viac >

Filip zo Staškova je odsúdený za lúpežné prepadnutie v Čadci

Dvadsaťosemročný Filip zo Staškova sa dostavil na súd v Čadci, aby čelil obvineniu z lúpežného prepadnutia. Za tento čin mu hrozilo minimálne sedem rokov väzenia. Bližšie sa téme venovala televízia JOJ na portáli noviny.sk.

Filip vstúpil do herne v Čadci, maskovaný kapucňou, šiltovkou a šatkou na tvári. V ruke držal plynový revolver, ktorým mieril na pracovníka obsluhy. „Povedal, daj mi všetky peniaze, lebo ťa zabijem a zopárkrát to zopakoval,“ uviedol pre TV JOJ prepadnutý muž s tým, že Filip si odniesol viac než 1 300 eur.

1439.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Pojednávanie o tejto lúpeži už bolo podľa dostupných informácií naplánované viackrát, ale v máji sudkyňa nemohla proces začať, pretože Filip prišiel na súd s otvorenou fľašou vodky. Dychová skúška potvrdila, že bol pod vplyvom alkoholu.

„Klient si bol od začiatku vedomý, čoho sa dopustil. Tým pádom spolupracoval s orgánmi činnými v trestnom konaní a bol si vedomý, že bude odsúdený,“ vysvetlil TV JOJ Filipov advokát Juraj Štrbák. Tentoraz prišiel na súd triezvy a priznal svoju vinu. „Spáchal zločin lúpeže, proti inému použil hrozbu bezprostredného násilia, v úmysle zmocniť sa cudzej veci,“ uviedla sudkyňa.

Podľa slov prepadnutého muža to bolo po prvý raz, čo na neho niekto mieril zbraňou a nebol to zrovna príjemný pocit. Sudkyňa odsúdila Filipa na štyri roky a osem mesiacov väzenia. „Súd prihliadal na to, že sa priznal a oľutoval,“ dodal pre TV JOJ Štrbák. Proti verdiktu neprotestoval ani prokurátor, ani obžalovaný, takže rozsudok je právoplatný.


Súvisiaci článok
V Tepličke nad Váhom zadržali mimoriadne odvážneho piráta. Nemal vodičský preukaz a ešte bol aj opitý
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť