Streda 18. 09. 2024 18:13:07 | Meniny má Eugénia

V Tepličke nad Váhom zadržali mimoriadne odvážneho piráta. Nemal vodičský preukaz a ešte bol aj opitý

Polícia v rámci Žilinského kraja pravidelne sonduje a sleduje, či vodiči dodržiavajú pravidlá a legislatívu. V Tepličke nad Váhom sa im však podarilo odchytiť vodiča, ktorý nielenže nemal vodičský preukaz, ale ešte bol aj opitý.

Michal Szentivanyi|10. september 2024|14:02:50

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Policajný prezident upokojuje spoločnosť. Vyhrážky bombovými útokmi sú len v kybernetickej sfére
Čítajte viac >

O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Zuzana Šefčíková. „V nedeľu 8. septembra v poobedných hodinách bol z dôvodu nekoordinovanej jazdy v obci Teplička nad Váhom, v okrese Žilina, predpísaným spôsobom zastavený vodič osobného motorového vozidla značky Volkswagen Golf," uviedla Šefčíková prípad.

Dychová skúška preukázala, že vodič pil, no to nebolo všetko

„Hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline pri kontrole vyzvala vodiča k podrobeniu sa dychovej skúške. Výsledok dychovej skúšky bol 1,44 miligramu na liter, čo je v prepočte 3 promile, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu," doplnila hovorkyňa Šefčíková.

Tu sa však celý prípad neskončil, pretože vodič pri kontrole nepredložil vodičský preukaz, keďže ani len nie je jeho držiteľom. „42-ročný muž bol na mieste obmedzený na osobnej slobode a predvedený na policajný útvar. Poverený príslušník Okresného dopravného inšpektorátu v Žiline v súvislosti s uvedenou udalosťou vzniesol mužovi obvinenie za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a spracoval podnet na návrh na podanie obžaloby," uzavrela Šefčíková.


Súvisiaci článok
Opití vodiči stále brázdia cesty kraja. Polícia odhalila dvadsať previnilcov, toto tolerovať nemienia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť