Štvrtok 19. 09. 2024 14:08:06 | Meniny má Konštantín

Motoristi, nezabúdajte: Pripravuje sa dvojtýždňová rekonštrukcia cesty pri Terchovej

Motoristov prechádzajúcich po ceste číslo II/583 medzi Terchovou a Zázrivou čakajú najbližšie dva týždne dopravné obmedzenia.

TASR|25. august 2024|17:30:07

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Erika Jurinová

Súvisiaci článok
Zrekonštruovaný most v Oravskej Jasenici na päť hodín uzavrú. Čakajú ho záťažové skúšky
Čítajte viac >

Ako informovala riaditeľka odboru dopravy Úradu Žilinského samosprávneho kraja Gabriela Tisoňová, od pondelka 26. augusta je naplánovaná rekonštrukcia približne 2,5 kilometra dlhého úseku cesty medzi časťou Biely Potok a sedlom Rovná hora.

Krajskí cestári naplánovali rekonštrukciu na dvojtýždňové obdobie, keď na ceste číslo I/18 pri Strečne neplatia dopravné obmedzenia. Práve cesta Terchovskou dolinou je totiž pri uzávere dopravy v Strečnianskej úžine najvyťaženejšou obchádzkovou trasou. „Každá rekonštrukcia dopravu obmedzí, my však stavebné práce nevieme vykonávať bez dopravných obmedzení. Zosúladili sme to ale s prácami pod Strečnom, a teda v období, kedy nebude cesta číslo I/18 uzavretá," uviedla Tisoňová.

Rekonštrukcia úseku cesty s celkovou dĺžkou 2 465 metrov bude stáť približne 248-tisíc eur. „Frézovanie starého povrchu a následné asfaltovanie je naplánované od pondelka 26. augusta do piatka 6. septembra a pevne veríme, že to zhotoviteľ stihne. Samotnú rekonštrukciu nebudeme vykonávať s reguláciou svetelnou signalizáciou, ale riadením premávky regulovčíkmi. Dúfame, že zdržania nebudú také výrazné, ako sa ich vodiči obávajú," dodala Tisoňová.


Súvisiaci článok
Martinčania, pozor na dopravné obmedzenia! Počas septembra budú opravovať železničné priecestia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť