Streda 18. 09. 2024 13:25:46 | Meniny má Eugénia

Zabudnite na škodlivé chemikálie: Jednoduchý trik udrží váš sprchový kút ako nový

Udržiavanie sprchového kúta v čistote môže byť výzvou, no nemusíte siahať po drahých a často zdraviu škodlivých chemikáliách. Stačí použiť bežný ocot či kapsule do umývačky riadu a váš sprchový kút bude žiariť čistotou.

Monika Bieliková|26. august 2024|11:00:02

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž Žilina SP21/freepik.com

Súvisiaci článok
Ako sa ochrániť pred horúčavami? Prečítajte si tipy pre bezpečné a komfortné leto
Čítajte viac >

Sprchový kút je miestom, ktoré denne používame a často bojujeme s nečistotami, vodným kameňom a mydlovými usadeninami. Pre mnohých je čistenie kúpeľne nepríjemnou povinnosťou, ktorú by najradšej odsunuli na druhú koľaj. Avšak, ak chcete udržať svoj sprchový kút v top stave bez veľkej námahy, skúste tieto tipy.

Ocot si s tým poradí

Ocot, ktorý máte bežne doma, je jedným z najlepších prírodných čistiacich prostriedkov. Portál kobieta radí zmiešať jednu šálku octu s dvoma litrami teplej vody, nastriekať na znečistené povrchy a jednoducho utrieť špongiou. Tento roztok účinne rozpustí vodný kameň, baktérie a iné nečistoty, pričom zanechá sklo a batérie lesklé a bez šmúh. Na odolnejšie usadeniny môžete použiť papierové utierky namočené v octe.

2148818445.jpg Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Kapsule nielen do umývačky riadu

Ďalšou osvedčenou metódou je použitie kapsúl do umývačky riadu. Rozpustite jednu kapsulu v teplej vode, nalejte roztok do rozprašovača a nastriekajte na povrchy. Tento trik rovnako účinne odstráni nečistoty a zanechá sprchový kút hygienicky čistý.

Pravidelnou údržbou a používaním týchto jednoduchých domácich prostriedkov udržíte svoj sprchový kút v skvelom stave bez použitia agresívnych chemikálií.


Súvisiaci článok
Tipy, ktoré vám zmenia život: Zubná pasta má využitie v každej domácnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť