Streda 18. 09. 2024 15:02:14 | Meniny má Eugénia

Tipy, ktoré vám zmenia život: Zubná pasta má využitie v každej domácnosti

Zubnú pastu nemusíte používať len na umývanie zubov. Má všestranné využitie aj v domácnosti, vďaka čomu vám môže zmeniť život. Prinášame pár tipov, ako ju môžete použiť.

Radka Kostánová|4. august 2024|12:00:15

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Ako chrániť mačky pred prehriatím? Toto sú rady veterinárov
Čítajte viac >

Zubná pasta už dávno neslúži len na umývanie zubov. Šikovné gazdinky prišli na to, že má všestranné využitie aj v domácnosti. Ak neveríte, vyskúšajte tieto rady a tipy, o ktorých informoval portál plnielanu.zoznam.sk.

Kúpeľňa

Odborníci tvrdia, že trochu zubnej pasty na handričke alebo špongii vyleští vodovodné a sprchové batérie, ktoré budú ako nové. Umývať by sa mali malými kruhovými pohybmi a následne všetko ešte pretrieť suchou handričkou.

Aj umývadlo môže žiariť čistotou od zubnej pasty. Ak vám do umývadla náhodou spadla zubná pasta pri umývaní zubov, môžete ho s ňou hneď okamžite umyť. Bude sa pekne lesknúť a výhodou je, že bude aj voňať.

Toaleta

Zubná pasta dobre poslúži aj ako čistič toalety. Stačí, ak vystreknete do záchodovej misy kúsok zubnej pasty a vydrhnete ju záchodovou kefou.

pretty-young-woman-brushing-her-teeth-bathroom.jpg Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Spálňa

Máte v spálni toaletný stolík a v ňom šperky? Tak so zubnou pastou sa vám budú opäť trblietať. Podľa dostupných informácií stačí, ak na staršiu zubnú kefku dáte pastu množstva špendlíkovej hlavičky. Jemne potom vyčistite šperky, následne opláchnite a vysušte.

Chodba

Posledným tipom je použiť zubnú pastu v chodbe. Malá gulička zubnej pasty na jemnej handričke alebo hubke pomôže odstrániť škrabance z topánok, vyrobených z hladkej kože, lakovanej kože alebo vinylu. Avšak pozor, tento postup nie je vhodný na semišové topánky a čižmy.


Súvisiaci článok
Zachovajte si sústredenú myseľ. Stačí sa vyhnúť týmto 5 potravinám, ktoré znižujú koncentráciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť