Štvrtok 26. 09. 2024 21:34:09 | Meniny má Edita

Ján Novotný získal Cenu primátora Liptovského Mikuláša: Jazzový festival vstúpil do novej éry

Dvadsaťročná tradícia Mikulášskeho jazzového festivalu vstúpila do novej etapy pod názvom JAZZY FEST. Primátor Liptovského Mikuláša Ján Blcháč ocenil zakladateľa festivalu Jána Novotného Cenou primátora.

Monika Bieliková|28. júl 2024|19:00:05

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
12-ročný plavec z Liptova získal majstrovský titul. Vedenie mesta ho patrične ocenilo
Čítajte viac >

Dvadsaťročná tradícia Mikulášskeho jazzového festivalu vstúpila do novej etapy pod názvom JAZZY FEST. Festival, ktorý v roku 2005 založil Ján Novotný, získal počas svojej histórie renomé jedného z popredných jazzových podujatí na Slovensku. Primátor Ján Blcháč ocenil Jána Novotného Cenou primátora za jeho aktívnu podporu kultúry a šírenie dobrého mena mesta. Mesto Liptovský Mikuláš o tom informovalo na sociálnej sieti.

Novotný ako hnací motor kultúry a jazzového festivalu

Ján Novotný, spolu s jeho zaťom Martinom Budajom, sú hlavnými organizátormi festivalu, ktorý sa už dvadsať rokov teší obrovskému záujmu. „Chlapi dokázali urobiť z mena tohto trojdňového festivalu pojem. Počas histórie na podujatí vystúpili stovky umelcov a organizujú ho na takej profesionálnej úrovni, že Fond na podporu umenia zaradil tento festival do kategórie takých veľkých akcií, ako je Pohoda. Hostí vždy unikátnych umelcov a jazzové kapely aj zo zahraničia. Jankovi Novotnému prajem, aby sa jeho dielu darilo, nech festival vo svojej novej etape, keď sa mení na JAZZY FEST, teší ďalšie desiatky tisíc fanúšikov,“ uviedol primátor Blcháč.

453065354_913272730843835_2851677180933818819_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Nový smer a širšie publikum

JAZZY FEST chce osloviť mladšie a širšie publikum, a preto sa neobmedzuje len na tradičný jazz. Otvára sa novým hudobným štýlom a snaží sa priniesť čo najpestrejšie zážitky. Tento prístup je dôkazom toho, že festival sa neustále vyvíja a prispôsobuje súčasným trendom, čím získava na atraktivite a dôležitosti.

Známe jazzové mená v Mikuláši

Festiva doposiaľ privítal na svojom pódiu mnohé hviezdy hudobnej scény, ako sú Miroslav Vitouš, Anna Maria Jopek, Camille Bertault, Joe Sanders, Fedor Frešo, Ida Kelarová, Iva Bittová, Peter Breiner, Rudy Linka, Peter Lipa či Dan Bárta.

453007174_913272837510491_8993151879053973876_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Budúcnosť festivalu

S novým názvom a jasnou víziou do budúcnosti sa JAZZY FEST teší na ďalšie roky prinášania jedinečných hudobných zážitkov a kultivovania spoločnosti. Tento festival je dôkazom toho, že aj v menších mestách môže vzniknúť podujatie s veľkým ohlasom a medzinárodným významom.


Súvisiaci článok
V Liptovskom Mikuláši majú novú atrakciu: Nadrozmerná ruka priniesla do mesta kúsok umenia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť