Sobota 07. 09. 2024 23:49:57 | Meniny má Marianna

V Liptovskom Mikuláši majú novú atrakciu: Nadrozmerná ruka priniesla do mesta kúsok umenia

Od pondelka 22. júla pribudla v historickom centre Liptovského Mikuláša nová atrakcia. Avšak, nie je to len veľký kus kovu, akoby sa mohlo zdať. Okrem toho, že je to moderný fotopoint, má hlbokú myšlienku.

Radka Kostánová|23. júl 2024|08:00:05

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Terchová sa pripravuje na silnú vlnu folklóru: Na Jánošíkových dňoch vystúpi takmer 1 600 účinkujúcich
Čítajte viac >

V historickom centre Liptovského Mikuláša vyrástla v pondelok 22. júla nová atrakcia. Čoskoro sa z nej možno stane veľmi vyhľadávaný fotopoint, ktorý priláka množstvo turistov.

Atrakcia má názov „Nadrozmerná ruka“ a na prvý pohľad sa môže zdať, že to je len veľký kus kovu. Avšak, nesie v sebe hlbokú myšlienku. Priblížilo to vedenie mesta na sociálnej sieti a doplnilo, že ruka reprezentuje pracovitosť, tvorivosť a šikovnosť mnohých generácií Mikulášanov, vďaka ktorým je dnes mesto významným hospodárskym, administratívnym a kultúrnym centrom a jedným z najnavštevovanejších regiónov Slovenska.

„Znázorňuje tiež tradíciu remesla, vzdelanosti, kresťanskej výchovy a silného národného povedomia, ktoré si ľudia v našom meste vzájomne odovzdávajú celé desaťročia,“ bližšie informoval o myšlienke strategický manažér mesta Ján Blcháč mladší.

452477360_910457691125339_5785711324918614691_n.jpg Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Vladimír Lofaj, ktorý dielo zhotovil, vysvetlil, že jemu ruka pripomína aj výjav z Michelangelovho obrazu Stvorenie Adama. Je to taká iskra života.

A prečo práve ruka?

Bez precíznej ručnej práce sa v minulosti nezaobišla ani výroba a predaj tovaru, preto pri príležitosti Roku remesla a 600. výročia získania jarmočných privilégií navrhlo mesto Liptovský Mikuláš symbolicky umiestniť na námestie dielo práve v tvare ruky,“ dodali zástupcovia mesta v príspevku.


Súvisiaci článok
Pomôžte zlepšiť život túlavých mačiek v Žiline: Staňte sa dobrovoľníkom v útulku!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť