Sobota 07. 09. 2024 17:30:26 | Meniny má Marianna

12-ročný plavec z Liptova získal majstrovský titul. Vedenie mesta ho patrične ocenilo

Mikulášan Tomáš Kožák získal v uplynulých dňoch na majstrovstvách starších žiakov v Poprade titul majstra a vicemajstra Slovenska v plávaní. Predstavitelia mesta Liptovský Mikuláš mu za skvelú reprezentáciu dodatočne odovzdali pamätnú medailu a pamätný list.

Radka Kostánová|25. júl 2024|11:00:02

Zdroj: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Súvisiaci článok
Žiaci z Kysúc úspešne reprezentovali školu. Z celoštátnej súťaže si odniesli skvelé ceny
Čítajte viac >

Na Liptove vyrastá ďalší talent

Športovec Tomáš Kožák z Liptovského Mikuláša získal v uplynulých dňoch na majstrovstvách starších žiakov v Poprade titul majstra a vicemajstra Slovenska v plávaní. Informovala o tom liptovskomikulášska radnica na sociálnej sieti.

Tomáš získal v celoštátnej konkurencii v kategórii 50 metrov voľný spôsob zlatú medailu. Ďalšiu striebornú medailu priniesol domov do Liptovského Mikuláša z disciplíny znak na 100 metrov. Vedenie mesta mu za dobré meno a reprezentovanie regiónu odovzdalo pamätnú medailu a pamätný list.

„Tomáša na stretnutí s radničnými sprevádzala mama a trénerky. Zhodli sa, že 12-ročný pretekár má cit pre vodu. So súťažným plávaním síce začal len pred štyrmi rokmi, ale vo vitríne s trofejami mu už od roku 2022 visí medaila za titul majstra Slovenska v 25 metrovom bazéne,“ priblížili zástupcovia mesta v príspevku a doplnili, že chlapec v bežnom režime trénuje päťkrát do týždňa v bazéne a do toho zvláda ešte dva silové tréningy.

Gratulujeme!


Súvisiaci článok
Študenti získali ocenenia za svoje inovatívne projekty v oblasti ekologickej dopravy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť