Streda 23. 10. 2024 04:39:06 | Meniny má Alojzia

V obci Skalité vyrastie Európske centrum Goralskej kultúry. Podporia ho sumou viac ako 2 milióny eur

Starosta obce Skalité, Jozef Cech, informoval na sociálnej sieti o skvelej správe. Dedina spolu s poľskou obcou Rajcza uspeli v projekte a získali podporu na výstavbu Európskeho centra Goralskej kultúry.

Radka Kostánová|22. jún 2024|18:30:25

Zdroj: Facebook/Jozef Cech

Súvisiaci článok
Emócie a dojatia: Do Kysuckého literárneho panteónu slávnostne uviedli bývalého riaditeľa knižnice
Čítajte viac >

Európske centrum Goralskej kultúry

Jozef Cech, starosta obce Skalité, na Facebooku priniesol skvelú správu. Podľa informácií z programu Interreg Poľsko-Slovensko 2021-2027 vznikne v Skalitom reprezentatívny priestor pre kultúrne vyžitie, oddych a aktívne trávenie voľného času. Ide o vybudovanie infocentra, ktoré bude spojené s galériou s odkazom na goralskú kultúru.

Podrobnosti boli zverejnené na stránke Interreg Poľsko-Slovensko. V najnovších aktualitách uviedli schválený zoznam na financovanie projektov v rámci výziev cestovný ruch, elektromobilita, spolupráca. Bližšie špecifikovali, že ide o zoznam projektov schválených na poskytnutie príspevku Priorita 3. „Tvorivé a turisticky atraktívne pohraničie“, špecifický cieľ 1. Posilnenie úlohy kultúry a udržateľného cestovného ruchu v oblasti hospodárskeho rozvoja, sociálneho začlenenia a sociálnej inovácie.

Centrum európskej goralskej kultúry má podľa zoznamu a zverejneného dokumentu schválené spolufinancovanie vo výške 2 074 951,67 eur s výhradou zmien vyplývajúcich z podmienok, odporúčaní a technických opráv.


Súvisiaci článok
Čičmany majú možnosť dosiahnuť na európsku cenu obnovy dediny. V obci je už aj komisia, rozhodne sa v lete
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť