Sobota 28. 09. 2024 02:23:57 | Meniny má Václav

Školský rok skončili s oceneniami od mesta Žilina. Žiaci si z rúk primátora prebrali vyznamenania za svoje výkony

Až devätnásť žiakov základných, základných umeleckých škôl a centra voľného času si vo štvrtok 20. júna prevzalo ocenenie z rúk primátora mesta Žilina Petra Fiabáne. Ich úspechy ohromili aj samotné vedenie mesta, ktoré im to týmto spôsobom dalo najavo.

Michal Szentivanyi|21. jún 2024|14:46:12

Zdroj: Koláž Žilina SP21/zilina.sk

Súvisiaci článok
Emócie a dojatia: Do Kysuckého literárneho panteónu slávnostne uviedli bývalého riaditeľa knižnice
Čítajte viac >

O oceňovaní žiakov informovala hovorkyňa mesta Žilina Zuzana Ondrášová. V školskom roku 2023/2024 sa totiž týmto malým zázrakom podarilo dosiahnuť výnimočné výsledky vo vzdelávaní, športe, umení či iných mimoškolských aktivitách, a reprezentovali svoju školu a mesto na slovenskej alebo medzinárodnej úrovni. Slávnostné podujatie sa preto konalo v priestoroch radnice.

Screen Shot 06-21-24 at 09.30 AM.JPG Zdroj: zilina.sk

Školy a centrá nominovali najúspešnejších z nich

Ocenenia sa dostali do rúk žiakov základných, základných umeleckých škôl a talentom z centra voľného času. Tieto inštitúcie mohli nominovať svojich žiakov, ktorým sa v končiacom školskom roku podarili mimoriadne úspechy. „V priestoroch žilinskej radnice ich ocenil primátor mesta Žilina Petra Fiabáne a vedúca odboru školstva, mládeže a športu Monika Pastieriková. Žilinská samospráva tento rok oslovila nielen školy vo svojej pôsobnosti, ale aj zariadenia neštátnych zriaďovateľov. Kým minulý rok bolo ocenených žiakov pätnásť, tento rok ich bolo o štyroch viac," informovala Ondrášová.

53805994970_9740ab1b8b_k.jpg Zdroj: zilina.sk

Vzdelanie ešte ani dnes nie je samozrejmosťou. V mnohých krajinách je to vec nedosiahnuteľná, preto musíme byť vďační za možnosti, ktoré naše deti a žiaci majú. Je na mieste poďakovať učiteľom i rodičom, ktorí našu budúcu generáciu pripravujú na život. Vám, milí žiaci, prajem mnoho ďalších úspechov,“ povedal počas slávnosti primátor Peter Fiabáne.

53805884764_dafdbc7d41_k.jpg Zdroj: zilina.sk


Súvisiaci článok
Turčianske Teplice ku koncu minulého roka dlžili viac ako 775-tisíc eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť