Nedeľa 30. 06. 2024 10:23:12 | Meniny má Melánia

Zavedenie novej parkovacej politiky v Ružomberku bude stáť zhruba 116-tisíc eur

Predpokladaný príjem z parkovania pre mesto za najbližších desať rokov by sa mohol vyšplhať na tri milióny eur.

TASR|19. jún 2024|17:30:25

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Návrh nového parkovania v meste Ružomberok predstavia na stretnutí s obyvateľmi
Čítajte viac >

Pre TASR to uviedol predseda Rady Slovenskej parkovacej asociácie Miroslav Lepeta.

Návrh nových pravidiel parkovania majú ružomberskí poslanci na programe rokovania koncom júna tohto roka. „V zmysle pripraveného návrhu sa za prvé štyri mesiace tohto roka predpokladá príjem na úrovni 70 000 eur a výdavky v sume 116 000 eur. Mestu by tak mala vzniknúť strata 46 000 eur. Nasledujúci rok by sa to malo blížiť k zisku 65 000 eur. Tento zisk by mal narastať, za najbližších desať rokov je predpoklad príjmu z parkovania na úrovni troch miliónov eur," potvrdil v stredu Lepeta.

Vymedzené územie zóny regulovaného státia sa v Ružomberku dotkne najmä oblasti centra mesta a širšieho centra, kde sa nachádza viac ako 2 500 bytov a 146 rodinných domov. Na sídliskách sa v tejto fáze nebudú vytvárať rezidentské zóny. Radnica ubezpečila, že všetky financie z parkovného využijú výlučne na dopravný účel.

Návrh novej parkovacej politiky predstavujú zástupcovia mesta na verejných stretnutiach, ktoré sa konajú počas júna. Bližšie informácie o nových pravidlách budú distribuovať v nasledujúcich dňoch aj do poštových schránok. „Od začiatku júna sme spustili informačnú kampaň k novej parkovacej politike. Vznikla tiež špeciálna internetová stránka, ktorú spustia po schválení všeobecne záväzného nariadenia na konci júna. Funguje tiež stránka na sociálnej sieti, kde je komunikovaná téma nového parkovania. K dispozícii je aj informačný e-mail," vymenoval hovorca Ružomberka Vladimír Miškovčík.

V Ružomberku majú 15 000 vozidiel pri aktuálnom počte 26 418 obyvateľov. Cieľom nového systému je zlepšiť dostupnosť parkovania pre rezidentov v mieste ich bydliska na základe rezidentskej parkovacej karty ku konkrétnemu evidenčnému číslu vozidla.


Súvisiaci článok
Ružomberčanov čaká parkovanie po novom! Pravidlá zrejme príjmu o pár dní, všetko by malo začať v septembri
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť