Sobota 28. 09. 2024 07:25:04 | Meniny má Václav

Michal Koleják sa lúči s divadelnou sezónou a teší sa na letnú prestávku: Svoj čas venuje aj detskému táboru

Tohtoročná divadelná sezóna je na konci. Herci postupne odohrajú svoje posledné predstavenia a pôjdu si zaslúžene oddýchnuť na letnú dovolenku. Michal Koleják, rodák z Trstenej, ktorého ste v uplynulej sezóne mohli na žilinských doskách vidieť takmer každý týždeň, nám v rozhovore priblížil detaily z inscenácie Manifest a prezradil aj to, ako bude tráviť letné obdobie.

Radka Kostánová|20. jún 2024|08:00:06

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Natália Zahradníková a Robert Tappert

Súvisiaci článok
Radka v meste: Manifest odhaľuje krutú pravdu o mladých ľuďoch (RECENZIA)
Čítajte viac >

Už o pár dní končí tohtoročná divadelná sezóna a herci si budú užívať zaslúženú letnú prestávku. Mnohí z nej načerpajú energiu a v novej sezóne sa ukážu s ešte lepšími hereckými výkonmi.

Michal Koleják, herec Mestského divadla Žilina, v našom rozhovore priblížil, ako strávi letné obdobie, no aj to, aká scéna v inscenácii Manifest bola pre neho najemotívnejšia.

Bolo niečo, s čím ste sa v hre Manifest stopercentne stotožnili?

„Určite s povinnosťou priniesť divákom takýto typ príbehu, takúto ťažkú a dôležitú tému, do istej miery aj s frustráciou, ktorú človek v systéme dokáže prežívať. A čo sa týka postáv, režisér Pavol Viecha nechcel, aby sme sa do postáv veľmi štylizovali, takže v princípe hrám samého seba, len bez tých extrémistických názorov.“

Aká scéna alebo situácia v inscenácii Manifest bola pre Vás najemotívnejšia?

„Pre mňa osobne je to scéna, keď druhýkrát píšeme do počítačov a telefónov. Jeden z posledných obrazov v inscenácii. Je to tesne pred tým radikálnym činom. Moja postava je vtedy v emocionálnom rozklade - strach, hnev, osamelosť, pochybnosti, to všetko sa tam premieta. Do toho ide Natáliin hlas spolu s dramatickou hudbou a modifikovanými zvukmi streľby. Dokáže to aj mňa ako Miša emočne rozložiť.“

Plánujete sa na novú sezónu v divadle nejako špeciálne pripravovať?

„Jasné, hlavne oddychovať, užívať si leto, čítať a čo najviac sa vyhýbať budove, kde pracujem," dodal s úsmevom.

448656717_1035278978605238_7489916494303828212_n.jpg Zdroj: Facebook/Mestské divadlo Žilina

Ako plánujete stráviť voľné dni počas “divadelných prázdnin”?

„Prvé tri týždne v júli robíme spolu s mojou kolegyňou a kamarátkou Ivetkou Pagáčovou letný divadelný tábor pre deti. Koná sa to u nás v divadle. Takže áno, čaká nás práca, ale to už je predsa len trochu iné a verím, že v tom bude opäť kopec zábavy. V auguste hráme jeden deň na Kremnických gagoch a zvyšné dni venujem oddychu, snáď sa mi podarí aj vycestovať, čítaniu, pozeraniu seriálov, kúpaliskám a jedlu,“ dodal Michal Koleják, herec Mestského divadla Žilina.


Súvisiaci článok
Radka v meste: Divadelná komédia Neznášam ťa! vám ukáže, že láska si vždy nájde cestu (RECENZIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť