Sobota 06. 07. 2024 21:52:17 | Meniny má Patrik, Patrícia

Operačné stredisko zanalyzovalo priebeh volieb. V Žiline musela zdravotná služba ratovať staršiu ženu

Je po všetkom. Slováci si počas soboty 8. júna zvolili svojich európskych predstaviteľov na niekoľko ďalších rokov. Eurovoľby prebiehali vo viacerých krajinách, no aj na Slovensku, kde zaznamenali niekoľko incidentov či mimoriadnych udalostí, ktoré popísalo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky. Zásah prebehol aj v Žiline.

Michal Szentivanyi|9. jún 2024|09:00:26

Ilustračné foto. Zdroj: Koláž/Žilina SP21, freepik.com a TASR/Róbert Fritz

Súvisiaci článok
Voľby do Európskeho parlamentu začali v Žilinskom kraji bez väčších problémov
Čítajte viac >

Mnohí možno už aj tušia, že volebné moratórium sa počas dňa muselo viackrát predĺžiť. Nakoniec sa predĺžilo až do nedele 9. júna jednej hodiny v noci. V rámci volieb do Európskeho parlamentu sa pre územie Slovenska príchodom tejto číslice na hodinách moratórium skončilo. Všetky volebné miestnosti na Slovensku sa zatvorili.

Zdravotníci boli na nohách aj v Žiline

Medzitým sa však ukázala analýza incidentov či zásahov, ktoré bolo počas volebnej soboty 8. júna nutné uskutočniť. Tie zverejnilo Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky na sociálnej sieti. „Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky vyslalo v súvislosti s konaním volieb ambulancie záchrannej zdravotnej služby 6-krát," uviedlo stredisko v statuse.

Boli aj bližšie špecifikované zásahy v jednotlivých mestách a obciach. Medzi nimi bola aj Žilina. Išlo o pomoc na gymnáziu v Žiline, kde operatívci vyslali ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci k 66-ročnej žene s kolapsom.


Súvisiaci článok
Volebnú účasť v rodisku legendárneho Juraja Jánošíka zvyknú vylepšovať turisti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť