Štvrtok 19. 09. 2024 11:01:01 | Meniny má Konštantín

Slovenská premiéra na žilinskom letisku: Nový Ford Mustang odhalili priamo na zraze fanúšikov

Slovenské zastúpenie značky Ford pred pár dňami predstavilo nový Ford Mustang, ktorý prináša rad inovácií a zdokonalení. Spravilo to rozhodne netradične, na žilinskom letisku priamo pred zrakmi stoviek fanúšikov tejto značky na ich vlastnom zraze.

Juliana Krčulová|2. jún 2024|11:00:06

Zdroj: Koláž Žilina SP21/Erik Stríž

Súvisiaci článok
Jazda s July: Test SEAT Arona FR (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Inovácie na štyroch kolesách

Slovenskú premiéru nového modelu zachytil aj portál Autoviny.sk, ktorý uviedol, že nový Ford Mustang je charakteristický svojím digitálnym kokpitom inšpirovaným stíhačkami, ktorý obsahuje dve veľké prispôsobiteľné digitálne displeje.

Nový Mustang ponúka dve verzie, a to GT a DARK HORSE. Agregát Coyote 5.0l V8 dosahuje v modeli GT maximálny výkon 328 kW, 446 koní, a krútiaci moment 540 Nm. Verzia DARK HORSE má zvýšený výkon na 453 kW, 616 koní, a disponuje množstvom vylepšení – športový predný nárazník alebo špeciálne 19“ hliníkové disky v odtieni Dark Tanish obuté do pneumatík Pirelli P ZERO.

Snímka4.JPG Zdroj: Erik Stríž

„Na Slovensku majú zákazníci možnosť vybrať si pohon zadných kolies, verzie s manuálnou 6-stupňovou a automatickou 10-stupňovou prevodovkou, Mustang je tiež k dispozícii ako fastback a kabriolet Convertible. Najlepšie akceleruje verzia DARK HORSE fastback s automatom, a to z nuly na 100 km/h už za 4,4 sekundy. Najpomalšou konfiguráciou je potom 5.0 Ti-VCT V8 GT Convertible M6 s avizovanými 5,4 sekudami. Pre zaujímavosť, je to o takmer tri sekundy menej ako taká Honda Civic Type R,“ priblížil portál Autoviny.sk.

Medzi ďalšie zaujímavé funkcie patrí nová poloelektronická parkovacia brzda, ktorá dokáže aj z nováčika urobiť profesionála v driftovaní. Celkovo, nový Mustang predstavuje kombináciu tradičného šarmu a moderných technológií, čo ho robí jedným z najpríťažlivejších športových áut súčasnosti.

Snímka5.JPG Zdroj: Erik Stríž


Súvisiaci článok
Jazda s July: Test SEAT Ateca FR 2,0 TSI 190 4Drive (FOTO + VIDEO)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť