Sobota 06. 07. 2024 12:22:41 | Meniny má Patrik, Patrícia

Polícia hlási vážnu dopravnú nehodu na diaľnici D1: 26-ročnú ženu previezol vrtuľník do martinskej nemocnice (AKTUALIZOVANÉ)

Motoristi, zvýšte opatrnosť! Polícia aktuálne zasahuje na diaľnici D1 pri Ivachnovej v smere na Liptovský Mikuláš pri vážnej dopravnej nehode.

Juliana Krčulová|1. jún 2024|13:56:15

Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
685 väzňov priznalo užívanie drog pred nástupom do väzenia. Najviac osôb zachytili v Žiline
Čítajte viac >

Príslušníci Polície Slovenskej republiky aktuálne zasahujú na diaľnici D1 v smere na Liptovský Mikuláš pri Ivachnovej pri vážnej dopravnej nehode.

Cesta je podľa dostupných informácií momentálne neprejazdná. „Žiadame o trpezlivosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie pokynov policajtov na mieste,“ dodali príslušníci polície na sociálnej sieti.

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline na miesto nehody vyslalo päť hasičov z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Ružomberku na dvoch kusoch hasičskej techniky. Podľa dostupných informácií malo dôjsť k zrážke 2 osobných vozidiel, pričom hasiči nevylúčili zranenia osôb.

AKTUALIZOVANÉ 1. júna 2024 o 15:25 hodine:

Air - Transport Europe, letecká záchranná služba na sociálnej sieti informovala, že k dopravnej nehode, ktorá sa stala dnes 1. júna krátko popoludní, bol na pomoc vyslaný aj záchranársky vrtuľník zo Žiliny.

„Posádka si na mieste prevzala do svojej starostlivosti od pozemných záchranárov najťažšie zranenú, 26-ročnú ženu, ktorú museli hasiči z prevráteného vozidla najskôr vyslobodiť. Pacientka bola pri vedomí, utrpela úraz hlavy, krku a hrudníka,“ priblížili zástupcovia leteckej záchrannej služby s tým, že po poskytnutí neodkladnej zdravotnej starostlivosti bola pacientka preložená na palubu a v stabilizovanom stave s otrasom mozgu bola vrtuľníkom prevezená na úrazový príjem Univerzitnej nemocnice Martin.

Ostatní zranení mali podľa dostupných informácií zostať v starostlivosti pozemných záchranárov. Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, Petra Klimešová, pre TASR uviedla, že sanitka transportovala do nemocnice v Ružomberku dieťa s povrchovým poranením krku, pričom do rovnakej nemocnice transportovali aj 33-ročného muža s dieťaťom s povrchovým poranením hlavy. Tridsaťjedenročnú ženu s povrchovým poranením zápästia a ruky mali záchranári podľa nej ošetriť na mieste.


Súvisiaci článok
Katastrofálne následky podvodu. Nikdy neposielajte osobné údaje neznámym
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť