Pondelok 20. 05. 2024 14:05:32 | Meniny má Bernard

Kysučan obchodoval s tisíckami cigariet z Poľska. V prípade viny mu hrozí 5-ročné väzenie

Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy zaistili v rámci domovej prehliadky v obci Oščadnica takmer 37 000 kusov spotrebiteľských balení cigariet. Informovala o tom Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa finančnej správy, na oficiálnom webe.

Radka Kostánová|10. máj 2024|09:00:05

Zdroj: financnasprava.sk

Súvisiaci článok
Pohotovosť záchranných zložiek testovali v tuneli Ovčiarsko. Simulovanou akciou prešli skúsení odborníci
Čítajte viac >

Tisícky zaistených cigariet bez kolkov v Žilinskom kraji

V obci Oščadnica zaistili príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy takmer 37 000 kusov spotrebiteľských balení cigariet neoznačených slovenskou kontrolnou známkou.

Ako priblížila Drahomíra Adamčíková, hovorkyňa finančnej správy, predajom týchto cigariet by vznikla škoda na spotrebnej dani viac ako 100 000 eur. Podozrivá osoba z Kysúc nakupovala neoznačené cigarety pravdepodobne v Poľsku a distribuovala ich v rámci Žilinského kraja a susedných členských štátov Európskej únie.

ShowImage.aspx-3.jpeg Zdroj: financnasprava.sk

„Minimálne od mája minulého roka J. K. z obce Oščadnica nakupoval neoznačené SBC pravdepodobne v Poľsku a distribuoval ich v Žilinskom kraji a v susedných členských štátoch EÚ. V spolupráci s českými kriminalistami bola táto osoba koncom apríla zadržaná v Českej republike počas predávania neoznačených cigariet odberateľom. Príslušníci KÚFS následne urobili u neho domovú prehliadku, pri ktorej našli 47 bielych škatúľ. V nich boli neoznačené cigarety značky Rothmans,“ doplnila detaily Adamčíková.

Následnou kontrolou kriminalisti zistili, že v 46 škatuliach sa nachádza 80 kartónov neoznačených cigariet. V jednej škatuli sa nachádzalo dokonca 109 kusov neoznačených cigariet. Na základe týchto skutočností vyšetrovateľ finančnej správy zaistil všetky cigarety, celkovo išlo o 36 909 kusov. Vznikla by predbežná škoda na spotrebnej dani vo výške 109 937,15 eur.

„Na základe vykonanej domovej prehliadky vzniklo podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa Trestného zákona. V prípade preukázania podozrení a dokázania viny hrozí osobe trest odňatia slobody v rozsahu 1 až 5 rokov,“ dodala hovorkyňa finančnej správy.


Súvisiaci článok
Záchranári museli pomôcť zranenému cyklistovi vo Veľkej Fatre. Zalarmovala ich jeho manželka
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť