Pondelok 20. 05. 2024 12:05:48 | Meniny má Bernard

Záchranári museli pomôcť zranenému cyklistovi vo Veľkej Fatre. Zalarmovala ich jeho manželka

Pohyb v prírode je zdraviu prospešný, no cyklotúra býva niekedy zradná a ak preceníte svoje schopnosti, môže sa vám to vypomstiť. Svedčí o tom aj posledný prípad z Veľkej Fatry, kedy horskí záchranári museli ratovať zraneného cyklistu.

Michal Szentivanyi|9. máj 2024|12:30:01

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
50-ročná cyklistka si v Malej Fatre poranila nohu. Prevzala si ju rýchla zdravotná pomoc
Čítajte viac >

O prípade z doliny Mača informujú horskí záchranári na svojom webe. „Dňa 8. mája 2024 v podvečerných hodinách bola Horská záchranná služba požiadaná o pomoc manželkou 43-ročného slovenského cyklistu, ktorý sa nevrátil z cyklotúry domov pričom zdieľal svoju aktuálnu polohu, ktorá sa v čase požiadania o pomoc už dlhšiu dobu nepohla," uviedli prípad záchranári.

IMG_891mlmlmlm0_1064x1200.jpg Zdroj: hzs.sk

Spojili sa telefonicky

Ako sa ukázalo, obavy manželky 43-ročného muža boli na mieste. „S cyklistom sa zakrátko podarilo nadviazať telefonický kontakt, v ktorom potvrdil, že spadol z bicykla a spôsobil si poranenie dolnej končatiny. Na pomoc mu okamžite vyrazili štyria záchranári Horskej záchrannej služby z Oblastného strediska Veľká Fatra. Záchranári po príchode na miesto pacienta vyšetrili a poskytli mu prvotné ošetrenie a medikamentóznu liečbu. Následne bol pacient vo vákuovom matraci transportovaný terénnym vozidlom Horskej záchrannej služby do Univerzitnej nemocnice v Martine," potvrdili na záver horskí záchranári.


Súvisiaci článok
Turistka uviazla pod Martinskými hoľami. Nebola schopná výstup dokončiť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť