Štvrtok 16. 05. 2024 20:31:30 | Meniny má Svetozár

Letecký dohľad v Čadci: Policajti využívajú letecký dron na zistenie porušení pravidiel cestnej premávky

Policajti v Čadci v rámci výkonu dohľadu nad cestnou premávkou za účelom dokumentovania porušení pravidiel cestnej premávky využívajú aj letecký dohľad. Informovala o tom Zuzana Šefčíková, krajská policajná hovorkyňa.

Radka Kostánová|13. apríl 2024|08:45:17

Ilustračné foto. Zdroj: Freepik.com

Súvisiaci článok
Polícia pátra po neznámom mužovi. Ten môže pomôcť so svedectvom ohľadom krádeže na Kysuciach
Čítajte viac >

Zuzana Šefčíková, krajská policajná hovorkyňa, informovala médiá, že príslušníci Okresného dopravného inšpektorátu Okresného riaditeľstva Policajného zboru Čadca v rámci výkonu dohľadu nad cestnou premávkou využívajú aj letecký dohľad.

Policajný dron používajú za účelom dokumentovania porušení pravidiel cestnej premávky, ako aj na monitorovanie úsekov ciest v meste Čadca, kde sa počas ranných a poobedňajších hodín vytvárajú najčastejšie a najdlhšie kolóny vozidiel.

„Pokiaľ to výkon služby dovolí, premávka je riadená v ranných a poobedňajších hodinách na ceste číslo II/487, na svetelných križovatkách a na ceste číslo I/11 v centre mesta Čadca. Do opatrení na pozitívne ovplyvnenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky v meste sú zapojení okrem policajtov služby dopravnej a poriadkovej polície aj príslušníci Mestskej polície Čadca, ktorí riadia dopravu na priechodoch pre chodcov," doplnila Šefčíková.

Dodala, že k bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky môžu pomôcť všetci účastníci cestnej premávky svojím zodpovedným prístupom.


Súvisiaci článok
Okresný súd v Žiline varuje: Verejné radovánky môžu skončiť až trojročným väzením
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť