Nedeľa 19. 05. 2024 20:45:06 | Meniny má Gertrúda

Ďalšia tragédia na svahu. Došlo k hroznému stretu lyžiarov a o život prišla maloletá osoba

Len pred niekoľkými mesiacmi sa viacerými médiami prehnala správa o tragickom úmrtí maloletého chlapca na lyžiarskom svahu. Došlo tam totiž k nebezpečnému stretu lyžiarov. V týchto dňoch je tu však ďalší podobný prípad. Aj teraz, žiaľ, došlo k tragédii.

Michal Szentivanyi|8. marec 2024|14:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Tragédia z Veľkej Rače má dohru. Lyžiar, ktorý zrazil malého chlapca, si vypočul rozsudok
Čítajte viac >

Koncom pracovného týždňa v piatok 8. marca totiž došlo k stretu dvoch lyžiarov na svahu pri obci Demänovská Dolina v okrese Liptovský Mikuláš. O tragédii informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová. „V dopoludňajších hodinách sme prijali oznámenie, že na lyžiarskom svahu v katastri územia obce Demänovská Dolina v okrese Liptovský Mikuláš došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k stretu dvoch lyžiarov," popisuje Kremeňová.

Maloletý lyžiar nemal šancu

Maloletý lyžiar po tomto strete, bohužiaľ, utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. „39-ročná lyžiarka utrpela zranenia, ktoré si vyžiadali prevoz do nemocnice. Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím post traumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline," informuje Kremeňová.

V súčasnosti sa vykonávajú všetky potrebné úkony s cieľom riadneho zdokumentovania skutku a určenia právnej kvalifikácie. „Vzhľadom na citlivosť prípadu nebudeme poskytovať k predmetnej udalosti žiadne bližšie informácie až do skončenia vyšetrovania," uzavrela Kremeňová.

Aktualizácia 15:30

Prípad doplnila aj hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky Petra Klimešová. Podľa jej stanoviska vyslali na miesto ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci a rýchlej zdravotnej pomoci. „Napriek snahe záchranárov maloletý lyžiar zraneniam podľahol. Do nemocnice posádka transportovala 39-ročnú ženu so zranením chrbtice. K prípadu sa vzhľadom na jeho citlivosť bližšie vyjadrovať nebudeme," dodala pre agentúru TASR Klimešová.

K prípadu sa pre TASR vyjadrila aj spoločnosť Tatry mountain resorts. „V prvom rade je nám to úprimne ľúto. K nešťastnej udalosti došlo na zjazdovke 11a. Stalo sa to na upravenej, miernej časti červenej zjazdovky, vo veľmi dobrom počasí a za bezproblémovej viditeľnosti. Keďže nepoznáme okolnosti nehody, viac sa k nej nemôžeme vyjadrovať a musíme počkať na výsledky vyšetrovania," vyhlásil Marián Galajda zo spoločnosti Tatry mountain resorts.

K prípadu sa vyjadrila aj Horská záchranná služba. Na pomoc k chlapcovi okamžite vyrazili, Začali hneď s rozšírenou koronárnou resuscitáciou priamo na mieste. „Napriek snahe všetkých záchranárov, sa chlapca oživiť nepodarilo a svojim zraneniam na mieste podľahol," píšu horskí záchranári.


Súvisiaci článok
Horskí záchranári pomáhali lyžiarovi na Chopku. V nepriaznivých podmienkach mal ťažký úraz
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť