Streda 18. 09. 2024 03:41:55 | Meniny má Eugénia

Horskí záchranári pomáhali lyžiarovi na Chopku. V nepriaznivých podmienkach mal ťažký úraz

V stredu 17. januára popoludní sa 40-ročný lyžiar z Česka vyviezol lanovou dráhou na Chopok, no čakalo ho tam kriticky nepriaznivé počasie – zablúdil a prepadol sa do Lukového kotla. Spôsobil si vážny úraz nohy.

Gabriela Kvasnicová|18. január 2024|19:30:38

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Nočná nehoda v Oravskom Podzámku má tragický následok. O život prišiel len 19-ročný vodič
Čítajte viac >

„V popoludňajších hodinách 17. januára bol oblastnému stredisku Horskej záchrannej služby Nízke Tatry ohlásený pád muža do Lukového kotla. Český 40-ročný lyžiar sa po vyvezení lanovou dráhou na Chopok chcel spustiť na južnú stranu. V kriticky nepriaznivých podmienkach, silnom nárazovom vetre a hustej hmle však zablúdil,“ informuje o záchrannej akcii Horská záchranná služba na sociálnej sieti.

Český lyžiar sa pre zlú orientáciu pustil na východ, kde ho čakal asi 300-metrový pád do žľabu – Lukového kotla. Spôsobil si tak vážne zranenie nohy. Záchranári sa k nemu v náročnom horskom teréne spustili za pomoci lanovej techniky.

chopok1.jpg Zdroj: hzs.sk

„Po ošetrení a nabalení bol transportovaný z voľného terénu na Peknú vyhliadku a následne s ním horskí záchranári pokračovali až na Lúčky, kde ho odovzdali privolanej posádke rýchlej zdravotnej pomoci,“ dopĺňajú informáciu o zásahu záchranári.

Videa nižšie pochádzajú z webu hzs.sk.


Súvisiaci článok
Počet záchranárskych letov vlani prekročil hranicu 4 000
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť