Piatok 17. 05. 2024 02:04:14 | Meniny má Gizela, Aneta

Krízový štáb rozhodol: Mimoriadny stav platí v Žiline do odvolania, cesta v Bytčici je neprejazdná

Mimoriadny stav vyhlásený v súvislosti so zosuvom pôdy v mestskej časti Žilina – Bytčica stále platí. Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zasadal dnes 12. februára o 10:00 hodine na Mestskom úrade v Žiline. Médiá o tom informovala Zuzana Ondrášová z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

Juliana Krčulová|12. február 2024|15:03:06

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Zosuvy pôdy v Žilinskom kraji: Cesty sú ohrozené v Bytčici aj v Dolnom Kubíne
Čítajte viac >

Z dôvodu zosuvu pôdy v žilinskej mestskej časti Bytčica zostáva v platnosti mimoriadny stav. Krízový štáb o tom rozhodol dnes 12. februára na Mestskom úrade v Žiline. Médiá o tom informovala Zuzana Ondrášová z odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina.

„V mestskej časti Žilina – Bytčica v dôsledku nadpriemerných dažďových zrážok počas posledných dní prišlo k výraznému zosuvu pôdy v časti účelovej poľnej cesty nad diaľničným privádzačom D1 Lietavská Lúčka – Žilina. V dôsledku uvedenej skutočnosti vzniklo riziko deformácie svahu a ďalšieho zosuvu pôdy na privádzač. Mesto Žilina preto vyhlásilo v piatok 9. februára o 18:00 hodine mimoriadny stav, ktorý trvá do odvolania,“ priblížila Ondrášová.

Cestná komunikácia zostáva podľa jej slov neprejazdná, pričom počas víkendu sa v danej lokalite realizovali všetky neodkladné technické a stavebné opatrenia, aby sa zabránilo ďalšiemu zosuvu pôdy. Úpravy účelovej cesty prebiehali už od sobotňajšieho rána - vytvoril sa žľab na odvádzanie povrchovej vody, prekryli sa trhliny a prepadliny a vyplnili sa zeminou.

„Počas víkendu sa zrealizovali neodkladné opatrenia na zabezpečenie riešenia havarijného stavu daného úseku. Situáciu neustále monitorujeme,“ vysvetlil Róbert Hájka, vedúci oddelenia dopravy mesta Žilina.

Žilinská radnica upozorňuje, že mimoriadny stav trvá do odvolania a na miesto udalosti naďalej platí zákaz vstupu. Samospráva bude verejnosť informovať o ďalších skutočnostiach.


Súvisiaci článok
Krízový štáb v Žiline začal konať. Zosuvy pôdy predstavujú vážny problém, nastolili mimoriadnu situáciu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť