Piatok 26. 07. 2024 20:04:48 | Meniny má Anna, Hana, Anita

Krízový štáb v Žiline začal konať. Zosuvy pôdy predstavujú vážny problém, nastolili mimoriadnu situáciu

Krízový štáb mesta rozhodol o mimoriadnej situácii v piatok 9. februára na zasadaní na Mestskom úrade v Žilina. Dôvodom je rozsiahly zosuv pôdy, ktorý výrazne poškodil cestu pri diaľničnom privádzači D1.

Daniel Jurčík|10. február 2024|10:12:24

Zdroj: zilina.sk

Súvisiaci článok
Daždivé počasie si pýta svoju daň aj v Dolnom Kubíne. Na tomto úseku buďte obozretní aj cez víkend
Čítajte viac >

Informovala o tom Katarína Gazdíková, vedúca odboru komunikácie a vzťahov s verejnosťou mesta Žilina. Zdôraznila, že vzniklo riziko ďalšieho zosuvu pôdy a deformácie svahu. Mimoriadna situácia by mala samospráve uľahčiť zabezpečenie opravných prác a opatrení proti ešte väčšiemu poškodeniu.

Platí zákaz vstupu

Od rozhodnutia krízového štábu je vstup na miesto zakázaný. K situácii sa vyjadril vedúci oddelenia krízového riadenia a bezpečnosti Mestského úradu v Žiline Lukáš Čerňava.

„Danú lokalitu sme zabezpečili a cestná komunikácia je neprejazdná. Počas nasledujúcich dní budeme realizovať všetky potrebné technické a stavebné opatrenia, aby sme zabránili ďalšiemu zosuvu v tomto úseku. Zabezpečíme prekrytie všetkých trhlín a prepadlín ako aj ich následne vyplnenie zeminou, aby sme zamedzili premočeniu. Budeme postupovať podľa odporúčaní vychádzajúcich z odborného posúdenia,“ vysvetlil.

foto 1 (3).jpg Zdroj: zilina.sk


Súvisiaci článok
Pod Strečnom vyhlásili mimoriadnu situáciu. Úplné uzatvorenie cesty zatiaľ nehrozí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť