Štvrtok 16. 05. 2024 15:53:58 | Meniny má Svetozár

Zosuvy pôdy v Žilinskom kraji: Cesty sú ohrozené v Bytčici aj v Dolnom Kubíne

Výrazné zrážky napáchali nemalé škody na viacerých miestach. Kým v žilinskej mestskej časti Bytčica obrovská trhlina preťala cestu na dve časti, v Dolnom Kubíne vyhlásili tretí stupeň povodňovej aktivity.

Daniel Jurčík|9. február 2024|08:45:22

Zdroj: Facebook/Michal Maňak/Dopravný servis - okres Žilina

Súvisiaci článok
Šmýkajúci kamión spôsobil hromadnú nehodu pod Strečnom: Cesta bola na nevyhnutný čas úplne uzavretá
Čítajte viac >

Situácia je oveľa vážnejšia na ceste v Žiline, v mestskej časti Bytčica. Zosuv pôdy tam vytvoril trhlinu, ktorá siaha do šírky až jedného metra. Cesta popri diaľničnom privádzači na Žilinu tam zostala prakticky neprejazdná. Ako uvádza portál imeteo.sk, v praskline vo večerných hodinách dokonca uviazlo jedno motorové vozidlo. Následne sa však podarilo dieru provizórne zasypať a auto vyslobodiť.

K situácii sme požiadali o stanovisko správcu príslušnej komunikácie a v prípade nových informácií budeme článok aktualizovať.

V Dolnom Kubíne potok podmýva cestu

Mohutné dažde spôsobili nepríjemnú situáciu aj v Dolnom Kubíne. V časti Beňova Lehota spôsobil miestny rozbúrený potok taktiež zosuv pôdy. Primátor Ján Prílepok, ktorý o situácii informoval, okamžite vyhlásil 3. stupeň povodňovej aktivity. Cestný pruh popri potoku predbežne zúžili.

Problémy so zosuvmi pôdy sú aktuálne vo všetkých kútoch Slovenska. Zrážky spôsobili problémy aj v Tvrdošíne či v obci Svrčinovec

Platia výstrahy pred hmlami

Vodiči by mali na cestách zvýšiť svoju pozornosť. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu hrozí pre hmly znížená viditeľnosť. Kombinácia poškodenej vozovky a neopatrnej jazdy môže mať veľmi nepríjemné následky.

417178007_734289028799346_6319122337846542983_n.jpg Zdroj: shmu.sk


Súvisiaci článok
Riziko pádu skál na cestu I/18 pod Strečnom posúdi geológ
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť