Sobota 14. 09. 2024 20:38:58 | Meniny má Ľudomil

Po šiestich rokoch čakania sa Martinčania dočkajú bezpečnejšej križovatky

Povestná križovatka v Martine, ktorá si už vyžiadala mnoho životov, sa po šiestich rokoch plánovania dočká rekonštrukcie. Projekt doteraz brzdili finančné problémy. Počas tohto obdobia sa na kritickej križovatke stalo mnoho dopravných nehôd, niekedy, žiaľ, aj s tragickým koncom.

Juliana Krčulová|30. január 2024|11:45:30

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
223 priestupkov, záchrana života a krádež koberca: Mestská polícia Žilina bilancuje uplynulý víkend
Čítajte viac >

Po šiestich rokoch príprav sa začne rekonštrukcia nebezpečnej križovatky v Martine. Projekt doposiaľ zdržiavali peniaze. Za ten čas sa na tomto mieste odohralo veľa nehôd, niektoré s fatálnymi následkami. Bližšie sa téme venovala televízia TA3 vo svojej reportáži.

Nebezpečná križovatka v Martine sa dočká opravy

Nie je potrebné, aby ste sedeli v pretekárskom aute, ak chcete zažiť vzrušenie z jazdy. Postačí, ak sa v čase najväčšej premávky vydáte na križovatku na periférii Martina. Televízia TA3 vo svojej reportáži priblížila, že každý deň cez predmetnú križovatku prejde zhruba 20-tisíc áut. Dostať sa cez tento úsek pohodlne a bez starostí, je preto veľmi náročné.

Križovatka, na ktorej často dochádza aj ku smrteľným dopravným nehodám, sa má po dlhých rokoch plánovania rekonštruovať. Cestári majú za sebou tender za viac ako 800-tisíc eur. Práce na križovatke by sa podľa dostupných informácií mali začať na jar.

Snímka.JPG Zdroj: google.com

Nové značenie a signalizácia pre križovatku smrti

Martin Guzi, hovorca Slovenskej správy ciest, pre televíziu TA3 potvrdil, že najväčším benefitom bude zvýšenie bezpečnosti všetkých účastníkov cestnej premávky. Prispieť by k tomu, podľa jeho slov, malo nové dopravné značenie, cestná svetelná signalizácia, ako aj priechod pre chodcov.

Do spomínanej križovatky vyúsťuje aj mestský obchvat, cez ktorý vedie medzinárodná trasa Poľsko - Maďarsko. Po plánovanej rekonštrukcii by si mali predovšetkým oddýchnuť obyvatelia priľahlej obce Bystrička. Zlú dopravnú situáciu by podľa informácií televízie TA3 vyriešila rýchlostná cesta R3, no diaľničiari s jej výstavbou v dohľadnej dobe nerátajú.


Súvisiaci článok
Čo bude s nešťastnou križovatkou pri Fackárni? Župa zúfalo hľadá riešenie, no brzdí ich toto
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť