Pondelok 16. 09. 2024 19:33:38 | Meniny má Ľudmila

Ako sa prispôsobiť rýchlym zmenám spoločnosti? Spoločnosť ODU – trade a Stavebná fakulta UNIZA ukazujú cestu

V dnešnej dobe sa spoločnosť vyvíja rýchlejšie ako v minulosti a musí byť schopná inovovať, prispôsobiť sa a rásť k novým okolnostiam. Z tohto dôvodu je dôležitá spolupráca medzi súkromným sektorom a univerzitami. ODU - trade, s. r. o., najväčšia spoločnosť ekonomickej skupiny TERAZ, ktorá sa zaoberá aj inými aktivitami smerom k verejnému sektoru a neziskovej činnosti, od decembra spolupracuje so Stavebnou fakultou Žilinskej univerzity v Žiline.

Inzercia |16. december 2023|14:15:42

Zdroj: svf.uniza.sk

Súvisiaci článok
Nové multifunkčné športové centrum UNIZA rastie podľa plánu (VIDEO)
Čítajte viac >

Spoločnosť sa dnes mení rýchlejším tempom ako v minulosti, nevyhnutné sú inovácie, flexibilita a prispôsobovanie sa novým podmienkam. Preto je potrebné prepojenie súkromnej sféry s univerzitným prostredím.

ODU - trade, s. r. o., najväčšia spoločnosť ekonomickej skupiny TERAZ, popri iných aktivitách smerom k verejnej sfére a neziskovému sektoru, od decembra oficiálne spolupracuje so Stavebnou fakultou Žilinskej univerzity v Žiline.

IMG_20231208_100714704_BURST000_COVER_TOP.jpg Zdroj: svf.uniza.sk

„Memorandum o spolupráci s externým partnerom z praxe podpísal prof. Ing. Marián Drusa, PhD. Ing., dekan fakulty a Ing. Jozef Vahančík, PhD. MBA, konateľ spoločnosti ODU - trade. Obaja si od spolupráce sľubujú veľa, otvorených je niekoľko možností spolupráce od toku informácií, výmeny najaktuálnejších poznatkov v oblasti pozemného staviteľstva, know-how, sprostredkovania odbornej praxe študentov Stavebnej fakulty priamo na stavbách a v administratíve firmy, spoločnej výchovy doktorandov, exkurzií až po spoluprácu na sociálnych sieťach,“ priblížil Peter Bologa, ekonomický riaditeľ skupiny TERAZ.

Študenti Žilinskej univerzity v Žiline majú jedinečnú príležitosť sledovať a zapájať sa do vybraných fáz výstavby nového Športového centra, ktoré realizuje spoločnosť ODU - trade. Stavba je dokonca situovaná neďaleko od ich internátov.

„Som presvedčený, že podpísaním memoranda sa začína dlhá etapa vzájomne výhodnej spolupráce fakulty so spoločnosťou ODU-trade, ktorá je v týchto aktuálnych časoch príkladom dynamicky a udržateľne sa rozvíjajúcej spoločnosti, ktorá dokáže inovatívne nápady akademického prostredia veľmi rýchle dostať do reálnej výstavby. Stavebná fakulta UNIZA dlhodobo realizuje výskumy v oblasti zelených striech, inovatívnych obvodových plášťov budov, používania materiálov s nízko uhlíkovou stopou, alebo aj inovatívneho vystužovania nosných konštrukcií budov,“ okomentoval prof. Ing. Marián Drusa, PhD., dekan Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline.

IMG_20231208_100709631_BURST000_COVER_COMP.jpg Zdroj: svf.uniza.sk

Spolupráca ODU - trade so Stavebnou fakultou Žilinskej univerzity v Žiline je dlhodobým projektom, pri ktorom platí, že cesta je cieľ. Tak nech je táto cesta plná dobrých nápadov a úspechov.

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou ODU - trade, s.r.o.


Súvisiaci článok
SPolupracujeme #7: Hľadáte zamestnanie alebo ponúkate prácu? Poďme spoločne vytvoriť viac príležitostí pre všetkých
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť