Štvrtok 16. 05. 2024 11:32:57 | Meniny má Svetozár

Nové multifunkčné športové centrum UNIZA rastie podľa plánu (VIDEO)

Žilinská univerzita v Žiline je realizátorom projektu Športového centra, ktorý získal finančnú podporu od Fondu na podporu športu a mesta Žilina. Naša redakcia sa dozvedela, aký je aktuálny stav výstavby a aké sú s projektom plány do konca roka od predsedu Správnej rady Fondu na podporu športu, Ladislava Križana, PhD., člena Správnej rady Fondu na podporu športu doc. Ing. Michala Varmusa, PhD. a prorektora pre rozvoj UNIZA, prof. Ing. Andreja Czána, PhD.

Juliana Krčulová|30. november 2023|10:15:56

Zdroj: goodvision.sk

Súvisiaci článok
Realizácia nového športového centra UNIZA aktuálne prebieha podľa plánov (VIDEO)
Čítajte viac >

V pondelok 18. septembra 2023 sa oficiálne spustila výstavba nového multifunkčného športového centra v Žiline. Investícia do stavby predstavuje viac ako 7,5 milióna eur, zatiaľ čo celkové náklady na projekt, vrátane pozemku, dosahujú takmer 11 miliónov eur. Nové športové centrum by malo byť dokončené v januári 2025.

Zhotoviteľom stavby nového multifunkčného športového centra v Žiline je spoločnosť ODU – trade, s.r.o., ktorá je súčasťou holdingu TERAZ.

Naša redakcia oslovila s otázkou, ako prebieha výstavba nového športového centra, predsedu Správnej rady Fondu na podporu športu, Ladislava Križana, PhD., člena Správnej rady Fondu na podporu športu doc. Ing. Michala Varmusa, PhD. a prorektora pre rozvoj UNIZA, prof. Ing. Andreja Czána, PhD.

„Ja som veľmi rád, že Správna rada Fondu na podporu športu jednohlasne rozhodla o podpore tohto projektu sumou takmer 5 miliónov eur. Je to historicky druhý najväčší príspevok, ktorý Fond na podporu športu doteraz na jednu infraštruktúru dokázal udeliť, a to po prestavbe Mestskej krytej plavárne v Košiciach na Národné olympijské centrum plaveckých športov,“ priblížil našej redakcii predseda Správnej rady Fondu na podporu športu, Ladislav Križan, PhD.

Aké práce sa na výstavbe nového športového centra ešte plánujú zrealizovať do konca tohto roka sa dozviete v našom VIDEU.

Aktuálne dronové zábery z výstavby zabezpečila spoločnosť Good Vision.

Projekt Športového centra realizuje Žilinská univerzita v Žiline, pričom ho finančne podporil aj Fond na podporu športu, a to sumou päť miliónov eur. Na ďalšom financovaní sa podieľalo aj mesto Žilina.


Súvisiaci článok
Výstavba nového žilinského športového centra pokročila. Aktuálne realizujú základy budúcej stavby (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť