Piatok 20. 09. 2024 03:12:01 | Meniny má Ľuboslav, Ľuboslava

Poľský turista, ktorý sa ocitol v núdzi pod Babou horou, potreboval pomoc Horskej záchrannej služby

Kvôli nepriaznivému počasiu nemohol zostúpiť dole sám. Jeho kamarát mu poskytoval prvú pomoc, kým nepricestovali záchranári.

Juliana Krčulová|4. december 2023|16:00:02

Zdroj: hzs.sk

Súvisiaci článok
Vodičský preukaz nepredložil, lebo ho nemal. Opitý nafúkal aj so zákazom šoférovania
Čítajte viac >

V nedeľu 3. decembra bola Horská záchranná služba požiadaná o pomoc pre poľského turistu, ktorý uviazol pod Babou horou a v dôsledku poveternostných vplyvov nebol schopný samostatne zostúpiť. Priateľskú prvú pomoc mu do príchodu záchranárov poskytoval jeho kamarát. Horskí záchranári o tom informovali na oficiálnom webe.

„Na pomoc mu odišli záchranári HZS z OS Západné Tatry, ktorí za pomoci terénnej štvorkolky HZS vyviezli k rozhľadni pod Babou horou, tím záchranárov, ktorí následne pokračovali vo výstupe na skialpinistických lyžiach. Záchranárom sa podarilo dosiahnuť vyčerpaného turistu v lokalite „Pri studničke,“ priblížili záchranári s tým, že dvojici turistov poskytli tepelný komfort, snežnice a teplé nápoje.

Vyčerpaný turista za pomoci snežníc zostúpil v sprievode záchranárov k švorkolke Horskej záchrannej služby, ktorou bol transportovaný na Slanú Vodu. Záchranná akcia bola na mieste ukončená.


Súvisiaci článok
Alkohol za volantom opäť úradoval. Dvaja opití vodiči spôsobili v jeden deň dve dopravné nehody
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť