Štvrtok 25. 07. 2024 04:35:18 | Meniny má Jakub, Timur

Vodičský preukaz nepredložil, lebo ho nemal. Opitý nafúkal aj so zákazom šoférovania

Krajská policajná hovorkyňa, Gabriela Kremeňová, médiá informuje, že polícia na cestách v Žilinskom kraji opakovane eviduje vodičov jazdiacich pod vplyvom alkoholu. Preto sa aj naďalej zameriavajú policajné hliadky na vykonávanie dychových skúšok u kontrolovaných vodičov.

Radka Kostánová|2. december 2023|08:45:11

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Súvisiaci článok
Alkohol za volantom opäť úradoval. Dvaja opití vodiči spôsobili v jeden deň dve dopravné nehody
Čítajte viac >

Gabriela Kremeňová, krajská policajná hovorkyňa, informuje, že v stredu 29. novembra v čase okolo štvrtej hodiny poobede kontrolovala policajná hliadka z Čadce na miestnej komunikácii v meste Čadca vodiča vozidla značky Škoda. Počas kontroly bol vodič vyzvaný, aby predložil doklady potrebné na vedenie a prevádzku motorového vozidla, čo aj urobil, ale vodičský preukaz nepredložil.

„Následným šetrením bolo zistené, že obvinený muž má súdom právoplatne uložený trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Potom sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,08 mg/l, čo predstavuje 2,25 promile, alkoholu vo vydychovanom vzduchu. Poverený príslušník Policajného zboru muža obvinil z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia,“ doplnila Kremeňová.

Správu uzatvorila s ďalším prípadom, ktorý sa stal na Orave. Tam na ceste I/59 v smere od mesta Tvrdošín do centra mesta Trstená zastavila policajná hliadka vodiča vozidla značky Volkswagen. Aj 31-ročný vodič sa podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,61 mg/l, čo predstavuje 1,27 promile, alkoholu v dychu.


Súvisiaci článok
Z cesty medzi Ružomberkom a Donovalmi na zimu odstránili semafory
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť