Sobota 07. 09. 2024 06:40:01 | Meniny má Marianna

Na Kysuciach sa uskutočnila prednáška s Alešom Tvrdým. Fotografom a najnovšie aj autorom knihy Cestovateľ

V Mestskej knižnici Kysucké Nové Mesto sa uskutočnila beseda s uznávaným fotografom, a najnovšie aj autorom knihy Cestovateľ, Alešom Tvrdým. Uskutočnila sa 23. novembra 2023 v zasadačke mestskej knižnice. Zúčastnilo sa jej 40 detí.

Radka Kostánová|25. november 2023|16:15:03

Zdroj: Facebook/Mestská knižnica Kysucké Nové Mesto

Súvisiaci článok
Hana Lasicová si v Žiline zaspomínala na svojho otca. Čo všetko ste mohli počuť na jej prednáške?
Čítajte viac >

Mestská knižnica v Kysuckom Novom Meste informuje, že vo štvrtok 23. novembra sa v priestoroch zasadačky knižnice uskutočnila beseda s fotografom Alešom Tvrdým, ktorý je najnovšie aj autorom knihy Cestovateľ.

„Aleš Tvrdý za svoju fotografickú prácu získal niekoľko ocenení v medzinárodných, ale aj domácich súťažiach. Niektoré jeho snímky boli publikované aj vo svetoznámom časopise National Geographic. V roku 2021 sa stal 25.najlepším fotografom sveta spomedzi 130 – tisíc ďalších. Aleš Tvrdý vyrazil do sveta vo svojich dvadsiatich troch rokoch. Precestoval vyše 60 krajín. Jediným kontinentom, kde ešte jeho noha nevkročila, je už jedine Antarktída. Od svojej prvej cesty až dodnes nafotil až 300 tisíc fotografií,“ prezradili zástupcovia na Facebooku.

Do svojej prezentácie pre školákov zo Základnej školy Nábrežná vybral Aleš najzaujímavejšie a najvtipnejšie príbehy, ktoré prežil na cestách po kontinentoch Ázia a Afrika. Zážitky boli sprevádzané nádhernými fotografiami, ktoré plnohodnotne dopĺňali jeho príbehy.


Súvisiaci článok
Najúspešnejší slovenský cestovateľský bloger Milan Bez Mapy odhalil skrytý klenot Turčianskych Teplíc
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť