Streda 18. 09. 2024 16:00:21 | Meniny má Eugénia

Ružomberčan Martin zabehol od Bodrogu na Gerlach za 30 hodín

Mestské noviny mesta Ružomberok, Ružomberský hlas, prinášajú jednu zaujímavosť. Reč je o obyvateľovi Martinovi, ktorý zabehol od Bodrogu na Gerlach za 30 hodín.

Radka Kostánová|22. október 2023|15:45:03

Zdroj: Archív Martin Hatala

Súvisiaci článok
Simona Kuchyňková sa stala celkovou víťazkou slovenského pohára v endure 2023 v ženskej kategórii
Čítajte viac >

Redaktor Ružomberského hlasu, Ján Sokolský, v novom článku informuje, že Martin Hatala je jedným z prvých Ružomberčanov, alebo skôr Černovčanov, ktorí absolvovali beh z najnižšieho bodu na najvyšší na Slovensku.

Martin Hatala pre Ružomberský hlas začína svoje rozprávanie tým, že beh absolvoval spolu s kamarátom začiatkom júla.

„Myšlienka behu z najnižšieho bodu z Klinu nad Bodrogom na Gerlachovský štít sa mi zapáčila, a preto som sa rozhodol, že to vyskúšam,“ doplnil Martin pre Ružomberský hlas.

Najväčšou podporou mu boli priateľka Katka a taktiež Liptáci Tomáš Kučka s Jánom Mrázom. Tí beh natáčali a možno z neho bude raz aj nejaké video. „Rád behám po asfalte, čomu som prispôsobil samotnú trasu,“ poznamenal Martin.

Jeho štatistika vyzerá nasledovne: 203 kilometrov, 5030 výškových metrov a trvanie 30 hodín a 9 minút

„Trasu som si plánoval sám, väčšia časť viedla po miestnych komunikáciách, čo bolo jednoduchšie aj pre moju podporu. Cielene som si naplánoval prebeh námestím v Košiciach a Margecanským tunelom. Úsek pred Margecanmi sme bežali turistickým chodníkom, ktorý však nebol veľmi udržiavaný, museli sme sa predierať kríkmi, čo ma trochu spomalilo. Keď som dobiehal do Tatier, mal som spánkovú krízu a musel som si na 10 minút zdriemnuť v aute, inak sa mi ale bežalo dobre. Bežal som celú trasu, iba občas niečo vykráčal a na Gerlach sme už šli v sprievode horských vodcov,“ vyjadril sa ešte Hatala pre Ružomberský hlas.

Vďakabohu, ako sa ďalej dozvedáme, počasie Martinovi a jeho tímu prialo. Vôbec mu nepršalo, ani nefúkalo, bolo len mierne pod mrakom.

Hatala nakoniec rozprávanie o 30 hodinovom behu uzatvoril so slovami: „Pocity mám pozitívne, nestalo sa nič, čo by mi beh znechutilo. Dobehol som v zdraví a viem si predstaviť, že by som si to celé ešte zopakoval. Trasa bola veľmi pekná, jediné čo by som zmenil pri ďalšom behu je úsek pred Margecanmi.“

Gratulujeme.


Súvisiaci článok
Slovenský zväz telesne postihnutých športovcov prichádza s novým športovým podujatím. Prvý ročník bude v Dolnom Kubíne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť