Utorok 17. 09. 2024 22:31:34 | Meniny má Olympia

Nedeľný požiar rodinného domu v obci Súľov-Hradná sa zaobišiel bez zranení. Predbežnú škodu vyčíslili na 60 000 eur

V nedeľu 8. októbra krátko pred 15:00 hodinou prijalo Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline oznámenie o vzniku požiaru rodinného domu v obci Súľov-Hradná, v okrese Bytča.

Juliana Krčulová|10. október 2023|12:44:43

Zdroj: Krajské riaditeľstvo HaZZ v Žiline

Súvisiaci článok
Narodeninová oslava na futbalovom ihrisku v Rajci sa poriadne predražila. Mestskí policajti udelili viacero pokút
Čítajte viac >

Mária Pohanková Zahatlanová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, našej redakcii spresnila, že na mieste udalosti zasahovalo desať príslušníkov z Hasičskej stanice Bytča a Hasičskej stanice Žilina so štyrmi kusmi techniky. Počas zásahu hasičom asistovali aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru Hradná.

„Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že požiarom je zasiahnutý rodinný dom a prístrešok, v ktorom sa nachádzalo uskladnené drevo. Hasiči objekt odpojili od elektrickej energie a pomocou termokamery vykonali prieskum objektu. Vo vnútri sa nenachádzala žiadna osoba. Prízemná časť objektu nebola zasiahnutá požiarom,“ priblížila Pohanková Zahatlanová a ďalej informovala, že hasiči sa pomocou nastavovacieho rebríka dostali cez zatvorené okno na povalu.

gina-44270-20231008-162627.jpg

Likvidácia požiaru prebehla podľa jej slov za súčasného rozoberania dreveného obkladu v podkrovnej časti domu.

„Požiar bol po polhodine lokalizovaný a krátko pred šestnástou hodinou zlikvidovaný. Pred ukončením zásahu bol objekt skontrolovaný termokamerou. Pri udalosti nedošlo k zraneniu osôb. Predbežná škoda bola odhadnutá na 60 000 eur. Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ dodala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Súvisiaci článok
Neznámy vandal zničil a ukradol novo osadené merače intenzity dopravy. Žilinská radnica vodičov ubezpečuje, že nemonitorujú rýchlosť za účelom udelenia pokuty
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť