Štvrtok 19. 09. 2024 06:09:23 | Meniny má Konštantín

Neznámy vandal zničil a ukradol novo osadené merače intenzity dopravy. Žilinská radnica vodičov ubezpečuje, že nemonitorujú rýchlosť za účelom udelenia pokuty

Žilinská samospráva na sociálnej sieti informovala, že v rámci projektu Moderné technológie boli v priebehu septembra na vybraných lokalitách v Žiline implementované nové merače rýchlosti a intenzity dopravy. Na dvoch lokalitách však dlho nevydržali.

Juliana Krčulová|6. október 2023|15:50:26

Zdroj: Facebook/Mesto Žilina

Súvisiaci článok
Nemeckých turistov v Nízkych Tatrách v noci hľadali horskí záchranári
Čítajte viac >

„Systém núti znižovať priemernú rýchlosť vodičov, a tým prispieva k bezpečnej cestnej premávke. Súčasťou sú merače počtu (intenzity) prechádzajúcich vozidiel mestom, tieto zariadenia zbierajú dáta o počte, rýchlosti a type vozidiel na vstupoch do mesta, ktoré následne v podobe štatistických dát budú slúžiť na analýzu dopravy v celom meste,“ priblížili zástupcovia žilinskej radnice vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

Ďalej informovali, že v uplynulých dňoch boli na dvoch lokalitách, konkrétne na Rosinskej ceste a na Hlavnej ceste v Bytčici, merače znehodnotené a ukradnuté.

„Chceme občanov ubezpečiť, že merače nemonitorujú rýchlosť, ktorá by bola predpokladom pre udelenie pokuty. V tejto súvislosti by sme chceli verejnosť vyzvať, aby akékoľvek nekalé správanie nahlásila na príslušné orgány,“ dodali.


Súvisiaci článok
Mestská polícia Žilina zvýši svoj dohľad na 5 dní. Občanov vyzýva, aby rešpektovali pokyny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť