Streda 18. 09. 2024 10:58:03 | Meniny má Eugénia

Narodeninová oslava na futbalovom ihrisku v Rajci sa poriadne predražila. Mestskí policajti udelili viacero pokút

Adrian Begáň, náčelník Mestskej polície Rajec, v aktuálnom vydaní mestských novín RAJČAN informoval, že v utorok 9. augusta vo večerných hodinách vykonali príslušníci Mestskej polície Rajec preventívno-bezpečnostnú akciu zameranú na kontrolu dodržiavania zákona o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov a všeobecne záväzné nariadenie mesta Rajec o zákaze užívania alkoholických nápojov na vymedzených verejne prístupných miestach.

Juliana Krčulová|8. október 2023|13:00:11

Zdroj: archív Mestskej polície Rajec

Súvisiaci článok
Neznámy vandal zničil a ukradol novo osadené merače intenzity dopravy. Žilinská radnica vodičov ubezpečuje, že nemonitorujú rýchlosť za účelom udelenia pokuty
Čítajte viac >

Náčelník Mestskej polície Rajec, Adrian Begáň, priblížil, že počas uvedenej akcie príslušníci miestnej mestskej polície v areáli futbalového ihriska na Hollého ulici našli skupinu siedmich mladých ľudí vo veku od 15 do 30 rokov, ktorí svojou veselou náladou vzbudili podozrenie z požitia alkoholických nápojov.

„Z uvedeného dôvodu bola u všetkých osôb následne vykonaná orientačná dychová skúška, ktorá potvrdila požívanie alkoholických nápojov (u všetkých siedmich osôb v rozsahu od 0,45 do 3,38 ‰). Následným šetrením bolo zistené, že uvedená skupina mladých ľudí v areáli futbalového ihriska oslavovala 30. narodeniny svojho kamaráta, pričom počas uvedenej oslavy všetci požívali alkoholické nápoje,“ uviedol Begáň v aktuálnom vydaní mestských novín RAJČAN.

Ďalej doplnil, že štyrom dospelým členom tejto veseliacej sa skupiny boli na mieste uložené pokuty v blokovom konaní z dôvodu porušenia čl. 4 ods. 1 písm. a) VZN mesta Rajec č. 1/2023 „zakazuje sa predaj, podávanie a požívanie alkoholických nápojov v areáli futbalového štadióna na ulici Hollého v Rajci“ v nadväznosti na priestupok proti verejnému poriadku podľa § 47 ods.1 písm. c) zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch „priestupku sa dopustí ten, kto vzbudí verejné pohoršenie“.

„Mužovi, ktorý priniesol alkoholické nápoje do areálu futbalového ihriska a umožnil ich požívanie osobám mladším ako 18 rokov, bola uložená pokuta v blokovom konaní aj za spáchanie priestupku na úseku ochrany pred alkoholizmom a inými toxikomániami podľa § 30 ods.1 písm. a) zákona SNR č. 372/1990 Zb. o priestupkoch „priestupku sa dopustí ten, kto predá, podá alebo inak umožní požitie alkoholických nápojov osobe mladšej ako osemnásť rokov,“ konkretizoval náčelník miestnej mestskej polície.

Protiprávne konanie troch mladistvých osôb, ktoré sa požívaním alkoholických nápojov dopustili porušenia § 2 ods. 2 písm. a) zákona č. 219/1996 Z. z o ochrane pred zneužívaním alkoholických nápojov „osoby maloleté do 15 rokov a osoby mladistvé do 18 rokov nesmú požívať alkoholické nápoje alebo iné návykové látky“, bolo podľa jeho slov odstúpené z dôvodu ďalšieho konania a uloženia sankcie inému vecne a miestne príslušnému orgánu.


Súvisiaci článok
Mestská polícia Žilina zvýši svoj dohľad na 5 dní. Občanov vyzýva, aby rešpektovali pokyny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť