Štvrtok 19. 09. 2024 00:07:19 | Meniny má Konštantín

Žilinčania a návštevníci mesta si za prvý týždeň požičali BikeKIA takmer tritisíckrát

Obľúbený systém zdieľaných bicyklov pod značkou BikeKIA sa po zime opäť vrátil do ulíc Žiliny. Obyvateľom a návštevníkom mesta je k dispozícii od pondelka 27. marca až 145 bicyklov na tridsiatich stanovištiach. Počas prvého týždňa sa uskutočnilo neuveriteľných 2 945 výpožičiek. Foto: BikeKIA

Juliana Krčulová|7. apríl 2023|19:17:00


Súvisiaci článok
Nová sezóna bikesharingu štartuje v Žiline už v pondelok 27. marca (ROZHOVOR)
Čítajte viac >

Žilinský bikesharing vstúpil koncom marca do svojej piatej sezóny. Aj v tomto roku zostáva pre užívateľov bezplatný, a to vďaka Nadácii Kia Slovakia, avšak pri dodržaní platných pravidiel, teda 30-minútového intervalu výpožičky a miesta vrátenia bicykla.

„Okrem 21 pevných dokovacích staníc budú môcť cyklisti využiť aj deväť virtuálnych staníc, ktoré do systému pribudli počas minulej sezóny,“ ozrejmila hovorkyňa mesta Žilina, Barbora Zigová.

Primátor mesta Žilina, Peter Fiabáne, tvrdí, že bikesharing sa teší v meste obrovskej popularite, o čom svedčia čísla výpožičiek z minulých rokov:

„Systém zdieľaných bicyklov sa za posledné obdobie stal každodennou súčasťou života našich obyvateľov a je plne využívaný. Každým rokom nám rastú počty užívateľov, ktorí uprednostňujú komfortnejší a zdravší spôsob prepravy,“ uviedol primátor Fiabáne.

Zástupcovia BikeKIA na sociálnej sieti Facebook informovali, že štatistiky výpožičiek z uplynulých rokov sa budú aj naďalej prekonávať. Svedčí o tom aj počet výpožičiek za prvý týždeň od spustenia žilinského bikesharingu.

„Sme potešení Vašou aktivitou a radi by sme vám poďakovali, že aj napriek nepriaznivému počasiu používate zdieľané bicykle už od prvého dňa sezóny bezpečne a ohľaduplne. Za prvý týždeň ste si BikeKIA požičali takmer 3 000-krát! Len tak ďalej!“ uviedli zástupcovia BikeKIA vo svojom príspevku na sociálnej sieti.

339259178_3481396332127309_7913486778676881536_n.jpg


Súvisiaci článok
V žilinskej knižnici besedovali so známym slovenským autorom a zakladateľom Národnej kriminálnej agentúry (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť