Piatok 19. 04. 2024 12:01:57 | Meniny má Jela

Najvyššie ocenenia Žilinskej župy si prevzalo osem osobností

V Národnom dome v Martine v sobotu (25. 03. 2023) pribudli do siene slávy Žilinskej župy ďalšie vzácne osobnosti. Z rúk predsedníčky ŽSK Eriky Jurinovej si ocenenia prevzali osobnosti, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju a prezentácii ŽSK. TEXT A FOTO: Eva Lacová, hovorkyňa ŽSK

Tlačová správa|28. marec 2023|19:41:02

V kategóriách Cena ŽSK a Pamätná plaketa bolo ocenených 8 osobností. Cenu ŽSK ako najvyššie vyznamenanie udelené samosprávnym krajom môže udeliť Zastupiteľstvo ŽSK osobám, ktoré obzvlášť významným spôsobom prispeli k rozvoju a prezentácii ŽSK, obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi a zaslúžili sa o šírenie dobrého mena nášho kraja a Slovenska, doma i v zahraničí.

Cena ŽSK za rok 2022 bola udelená týmto osobnostiam:

  • Alexander Slafkovský – za mimoriadne športové úspechy vo vodnom slalome a reprezentáciu Žilinského kraja i Slovenska doma i v zahraničí.
  • Juraj Šerík – za dlhoročný výnimočný prínos v oblasti kultúry a zachovávania kultúrneho dedičstva Žilinského kraja.
  • Rudolf Pado (in memoriam) – za celoživotný prínos v oblasti ochrany a zveľaďovania životného prostredia a environmentalistiky v Žilinskom kraji.

Predsedníčka ŽSK rozhodla o udelení ocenenia Pamätná plaketa, ktorá sa udeľuje osobám za vynikajúce tvorivé výkony, významné výsledky vedeckej, technickej, umeleckej, športovej, kultúrnej, verejnoprospešnej činnosti a podobne, ako aj za účasť pri záchrane ľudského života.

Ocenenie Pamätná plaketa si prevzali:

  • Radislav Kendera – za dlhoročný prínos v oblasti rozvoja kultúrneho, umeleckého, športového a spoločenského života v regióne Liptov.
  • Eleonóra Vančíková Kapasná – za dlhoročný výnimočný prínos v oblasti propagácie a zachovávania kultúrneho dedičstva Žilinského kraja doma i v zahraničí.
  • Ján Šesták – za dlhoročný prínos v oblasti rozvoja kultúrneho, umeleckého, historického a spoločenského života v regióne Turiec.
  • Lenka Cenigová – za výnimočnú propagáciu Žilinského kraja v oblasti inovatívneho podnikania a športu.
  • Juraj Fehervari – za výnimočný prínos v oblasti inovatívneho podnikania a úspešnú propagáciu Žilinského kraja prostredníctvom spoločnosti Be Lenka.

„Aj tohtoročné oceňovanie je dôkazom toho, že v našom kraji je stále veľké množstvo osobností, ktoré vedú iných ľudí k hodnotám, ako je angažovanosť a chuť rozvíjať našu spoločnosť. Vďaka ich zanieteniu a húževnatosti môžeme tiež podporovať niektoré z našich cieľov. Chceme byť krajom inovácií a smart riešení, rozvíjať potenciál športu a cestovného ruchu, a tiež podporovať naše kultúrne dedičstvo. Oceňovanie je nielen poďakovaním za ich doterajšiu prácu, ale aj motiváciou pre ďalšie napredovanie. Sme a chceme byť krajom, ktorý podporuje rozvoj potenciálu a projekty, ktoré majú zmysel.“ povedala Erika Jurinová, predsedníčka ŽSK.

IMG-20230327-WA0005.jpg

IMG-20230327-WA0003.jpg

IMG-20230327-WA0002.jpg


Súvisiaci článok
Filip Fuljer prírodu v bytčianskom okrese od odpadu čistí, iní ho vozia pod horu. Je to hanba!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť