Štvrtok 19. 09. 2024 01:10:59 | Meniny má Konštantín

Horskí záchranári majú za sebou ďalší rušný piatok. Na lyžiarskych svahoch ratovali aj dve maloleté deti

Záchranári HZS včera 10. februára 2023 zasahovali až pri troch vážnych úrazoch na lyžiarskych tratiach. Foto: Horská záchranná služba

Juliana Krčulová|11. február 2023|10:00:07


Súvisiaci článok
OR PZ v Žiline odvolalo pátranie po 39-ročnej Zuzane. Nezvestná bola vypátraná a je v poriadku!
Čítajte viac >

K najvážnejšej nehode došlo podľa slov horských záchranárov v lyžiarskom stredisku na Veľkej Rači, kde na zjazdovke číslo 9 Laliky – Strmá zostal nehybne ležať iba 8-ročný chlapec slovenskej národnosti, podľa svedectiev, po zrážke lyžiarov.

„Prítomní lyžiari zahájili laickú kardiopulmonálnu resuscitáciu a privolali záchranárov. Záchranári HZS pokračovali v rozšírenej resuscitácii a snežným skútrom priviezli na miesto aj posádku rýchlej lekárskej pomoci. Na mieste bol vysadený pomocou navijaka lekár VZZS a spoločne pokračovali v rozšírenej KPR,“ informovali horskí záchranári na svojom oficiálnom webe a ďalej uviedli, že po pristátí vrtuľníka transportovali príslušníci HZS pacienta kanadskými saňami na miesto pristátia a odovzdali ho v kritickom stave posádke VZZS, s ktorou letecky pokračoval do nemocnice.

„Na Zadných Derešoch si privodil vážne poranenie trupu a ramena 41-ročný maďarský lyžiar a na Pasekách si poranila dolnú končatinu v oblasti stehna 7-ročná slovenská lyžiarka. Aj tieto zásahy vykonali záchranári HZS v spolupráci s posádkami VZZS,“ dodali horskí záchranári na svojom oficiálnom webe.


Súvisiaci článok
Najmenej 200-tisíc eur v plameňoch. Také sú škody po požiari garáže v Čadečke
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť