Streda 18. 09. 2024 15:31:07 | Meniny má Eugénia

Najmenej 200-tisíc eur v plameňoch. Také sú škody po požiari garáže v Čadečke

Dnes 10. februára 2023 krátko po 10:15 hodine bol na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Žiline ohlásený požiar garáže pri rodinnom dome v Čadci, v miestnej časti Čadečka. Foto: HaZZ v Žiline

Juliana Krčulová|10. február 2023|16:00:04


Súvisiaci článok
Počas jedného dňa zistili policajti dve prekročenia rýchlosti o 53 km/h
Čítajte viac >

Na mieste, podľa slov Michala Kypusa z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline, zasahovali hasiči z Hasičskej stanice v Čadci, z Hasičskej stanice v Kysuckom Novom meste, z Hasičskej stanice v Turzovke, z Hasičskej stanice v Žiline, zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline a taktiež aj členovia Dobrovoľných hasičských zborov obcí a miest Turzovka, Krásno nad Kysucou, Raková, Skalité a Oščadnica.

Po príchode bolo podľa Kypusa zistené, že ide o požiar drevenej budovy garáže v rozvinutej fáze horenia, v ktorej sa nachádzali dve nákladné motorové vozidla a značné množstvo horľavých látok:

foto2.jpg

„V blízkosti garáže sa nachádzali rodinné domy. Po vykonaní prieskumu hasiči začali s ochladzovaním blízkych rodinných domov. Po príjazde ďalších cisterien hasiči začali s lokalizáciou požiaru, pričom bolo nutné použitie penidla. Požiar sa podarilo lokalizovať krátko pred 11:45. Kvôli veľkému zadymeniu hasiči zasahovali s autonómnymi dýchacími prístrojmi. Pre zistenie príčiny vzniku požiaru bola na miesto privolaná expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu v Bratislave,“ priblížil Michal Kypus a ďalej uviedol, že na mieste zasahovalo 24 profesionálnych a 18 dobrovoľných hasičov so sedemnástimi kusmi hasičskej techniky.

„Pri požiari nedošlo k zraneniu osôb. Príčina vzniku škody je v štádiu zisťovania. Výška škody presiahla 200 tisíc €. Na mieste v súčasnosti pokračujú likvidačné práce za pomoci ťažkej techniky zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline,“ uzavrel Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Súvisiaci článok
Mladý muž najskôr odcudzil platobnú kartu, následne vykonal výber peňazí
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť