Štvrtok 28. 03. 2024 16:38:11 | Meniny má Soňa

Opitý vodič autobusu viezol počas kalamity až dvanásť cestujúcich (FOTOGALÉRIA)

Tridsaťštyriročný vodič medzimestského autobusu čelí obvineniu za jazdu pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová. Foto: Koláž SP 21 / Facebook - Polícia SR - Žilinský kraj

Juliana Krčulová|6. február 2023|11:30:02


Súvisiaci článok
Sneh zničil rozlietávacie voliéry záchrannej stanice v Zázrivej
Čítajte viac >

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí podľa slov hovorkyne KR PZ v Žiline, Gabriely Kremeňovej, 34-ročný muž z okresu Námestovo.

„Obvinený muž v sobotu 4. februára 2023 v ranných hodinách viedol po miestnej komunikácii v obci Bziny v okrese Dolný Kubín autobus medzimestskej dopravy značky SOR C. Následne bol policajnou hliadkou z Obvodného oddelenia Policajného zboru Dolný Kubín zastavený. Počas kontroly sa vodič podrobil dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,49 mg/l (1,02 promile) alkoholu vo vydychovanom vzduchu,“ podotkla Kremeňová a ďalej priblížila, že v autobuse bolo počas kontroly okrem vodiča aj 12 cestujúcich.

01.jpg

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne vyšetrovanie skončila a spis predložila prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uzavrela hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová.

03.jpg

02.jpg


Súvisiaci článok
Skialpinisti včera popoludní uviazli na vrchu Zvolen. Potrebovali pomoc záchranárov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť