Piatok 19. 04. 2024 20:13:15 | Meniny má Jela

Slovenské hokejistky na EYOF 2023 vybojovali strieborné medaily

Slovenská hokejová reprezentácia dievčat do 16 rokov, ktorej súčasťou bola aj trojica hráčok žilinského ženského hokejového tímu, Lenka Karkošková, Nela Lopušanová a Laura Jancsóová, si z Európskeho olympijského festivalu mládeže 2023 odváža strieborné medaily. Foto: SOŠV / Andrej Galica

Juliana Krčulová|28. január 2023|09:00:14


Súvisiaci článok
Denník The New York Times označil Nelu Lopušanovú za fenomén!
Čítajte viac >

V piatkovom popoludňajšom finále dievčenského hokejového turnaja v rakúskom Spittali prehrala slovenská hokejová reprezentácia dievčat do 16 rokov s favorizovaným Českom 1:4. Podľa portálu Olympic.sk o konečnom výsledku zápasu rozhodla až tretia tretina:

„O výsledku rozhodla tretia tretina, individuálne chyby na slovenskej strane a hráčska vyspelosť na českej. Pre slovenský dievčenský mládežnícky hokej je medaila z EYOF 2023 veľký úspech,“ uviedol portál Olympic.sk na svojom oficiálnom webe. Slovensko tak doposiaľ na európskej mládežníckej olympiáde získalo dve strieborné medaily.

„Chcem sa poďakovať všetkým hráčkam za vystúpenie na turnaji. Vo finále bojovali do konca. Dve tretiny držali s Češkami krok, v tretej sa zápas zlomil. Nedokázali sme využiť naše presilovky, ktoré nám doteraz vychádzali. Naopak, dostali sme v nich góly. Češky boli lepšie,“ zhodnotila pre portál Olympic.sk včerajší súboj trénerka Slovenska, Nicol Lucák Čupková a doplnila:

324432353_492683029693100_5553224536222941786_n.jpg

„Išli sme zápas od zápasu. Nevedeli sme, čo môžeme čakať a na akej úrovni sú naše súperky, keďže v tejto kategórii neprichádza k častým konfrontáciám. V skupine sme odohrali kvalitné zápasy.“

Líderkou slovenskej hokejovej reprezentácie na európskej mládežníckej olympiáde bola útočníčka Nela Lopušanová zo Žiliny. Ako uvádza portál Olympic.sk, v štyroch zápasoch nazbierala dvanásť kanadských bodov za šesť gólov a rovnaký počet asistencií. Po turnaji ju organizátori vyhlásili za najlepšiu útočníčku turnaja.

„Bol to dobrý zápas. Češky však boli jednoznačne lepším tímom. Dosť nás provokovali, čo nás vyviedlo dosť z miery. Striebro má pre mňa cenu, ale zlato je zlato. Chceli sme turnaj vyhrať a získať zlatú medailu. Škoda, nepodarilo sa,“ povedala pre portál Olympic.sk Nela Lopušanová.


Súvisiaci článok
Na MS vo Švédsku reprezentujú Slovensko aj tri žilinské hráčky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť