Pondelok 06. 05. 2024 12:08:10 | Meniny má Hermína

Až štrnásť vodičov nemotorových vozidiel jazdilo po cestách ŽSK pod vplyvom alkoholu

Policajti v Žilinskom kraji zistili počas 2. kalendárneho týždňa alkohol vykonanými dychovými skúškami u 14 vodičov nemotorových vozidiel. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|16. január 2023|11:05:53


Súvisiaci článok
Policajti opätovne apelujú na chodcov a upozorňujú na dôležitosť reflexných prvkov
Čítajte viac >

Policajti v Žilinskom kraji s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. Ináč tomu nebolo ani v 2. kalendárnom týždni nového roka, kedy počas výkonu svojej služby odhalili až 31 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu.

„14 s výsledkom nad 1 promile a u 17 bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. Jeden vodič sa dychovej skúške na alkohol odmietol podrobiť. Dvaja vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu,“ priblížila médiám hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová a dodala, že policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u 14 vodičov nemotorových vozidiel.

UPOZORNENIE - ALKOHOL ZA VOLANT NEPATRÍ!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Súvisiaci článok
Pri dnešnej dopravnej nehode v obci Raková vyhasol život 28-ročného muža
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť