Nedeľa 28. 04. 2024 02:41:22 | Meniny má Jarmila

Policajti opätovne apelujú na chodcov a upozorňujú na dôležitosť reflexných prvkov

Najčastejšou príčinou dopravnej nehody s účasťou chodca za zníženej viditeľnosti je podľa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline neoznačený chodec bez reflexných prvkov alebo bez reflexného bezpečnostného odevu. Foto: Koláž SP 21 / Polícia Slovenskej republiky

Juliana Krčulová|15. január 2023|13:02:15


Súvisiaci článok
Posádka auta videla skolabovať ženu pri Oraviciach. Aj napriek promptnej reakcii záchranárov, žiaľ, neprežila
Čítajte viac >

Následkom takejto dopravnej nehody býva podľa žilinských policajtov ťažké zranenie s trvalými následkami dokonca aj smrť samotného chodca.

„Preto apelujeme na chodcov, aby v záujme ochrany vlastného života a zdravia nepodceňovali situáciu na cestách, dodržiavali túto zákonnú povinnosť a správali sa disciplinovane. Z dôvodu eliminácie dopravných nehôd za účasti chodcov Okresné riaditeľstvo PZ v Martine pristúpilo k preventívnym intervenciám. Boli prijaté opatrenia k zabezpečeniu dodržiavania povinností chodcov v cestnej premávke,“ priblížilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline a ďalej uviedlo, že príslušníci PZ v Martine sa zameriavajú na dodržiavanie povinnosti chodcov v blízkosti škôl, nemocnice, autobusových zastávok, kostolov a nákupných centier.


Súvisiaci článok
Skupina turistov na hrebeni Malej Fatry stratila orientáciu. Na pomoc im prišli horskí záchranári (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť