Nedeľa 19. 05. 2024 11:01:54 | Meniny má Gertrúda

Aj posledný týždeň v roku 2022 sa niesol v znamení podgurážených vodičov a cyklistov na cestách v ŽSK

Policajti v Žilinskom kraji v 52. kalendárnom týždni počas výkonu služby odhalili šestnásť vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u troch vodičov nemotorových vozidiel. Foto: ilustračné / Freepik.com

Juliana Krčulová|3. január 2023|08:00:18


Súvisiaci článok
Mladiství na Orave sa alkoholu stránia
Čítajte viac >

Policajti v Žilinskom kraji s cieľom pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky vykonávajú na cestách zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky. V 52. kalendárnom týždni počas výkonu služby odhalili 16 vodičov motorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline, Gabriela Kremeňová.

„Jedenásť vodičov motorových vozidiel s výsledkom nad 1 promile a u piatich bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile. U vodičov bol alkohol zistený vykonanými dychovými skúškami. Traja vodiči sa dychovej skúške na alkohol odmietli podrobiť. Policajti alkohol vykonanými dychovými skúškami zistili aj u troch vodičov nemotorových vozidiel,“ priblížila hovorkyňa a na záver dodala, že štyria vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu.

Alkohol za volant nepatrí!

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.


Súvisiaci článok
Počet požiarov spôsobených zábavnou pyrotechnikou klesol oproti minulému roku o štyri prípady (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť